04 Aprilie

0
54

” Si oricine nu-si poarta crucea, si nu vine dupa Mine, nu poate fi ucenicul Meu “. Luca 14: 27

În aceasta lume post-moderna, pentru un ucenic al Domnului Isus, nu-i o viata usoara. Pentru ca nu putemfi Crestini cu program redus, ca urmasi ai lui Hristos, trebuie sa fim gata sa platim orice pret, pentru a împlini tot ceea ce este bine, în fiecare aspect al vietii.

Maxie Dunman, a prezentat experienta unui om de afaceri american, care a calatorit pîna în Europa, pentru a vedea piesa de teatru: “Patimile lui Hristos” Ajuns la acest spectacol, omul de afaceri a avut oportunitatea de a-l întîlni personal chiar pe Anton Lany, actorul ce interpreta rolul Domnului Isus.

Observînd pe scena crucea care era folosita în actul rastignirii, omul de afaceri i-a cerut sotiei sa-i faca o poza în timp ce avea sa poarte crucea.

Cînd omul de afaceri s-a plecat sa ridice crucea pe umar, si-a dat sema ca acea cruce era din lemn masiv si a trebuit sa depuna un efort deosebit ca sa-o ridice de pe podea.

Surprins de greutatea crucii, acesta i-a spus actorului: ” tu porti o cruce asa de grea la fiecare spectacol?” Credeam ca acesta cruce este numai o imitatie scobita în interior, si nu o cruce reala!

Actorul s-a uitat tinta spre el si i-a raspuns: “Oameni din toata lumea vin în Bavaria sa urmareasca aceasta piesa de teatru si scena rastignirii pe care o interpretez. Cum as putea sa-i însel si sa nu traiesc o experienta reala? N-as putea sa interpretez actul rastignirii daca n-as simti cu adevarat greutatea crucii” !

Sunt multi crestini care atunci cînd trebuie sa-si poarte crucea, joaca teatru. Ucenicii Domnului Isus, îsi poarta însa o cruce reala în fiecare zi, fiind gata sa plateasca orice pret.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa fiu cu adevarat ucenicul Tau si sa nu tai din cruce niciodata . Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.