04 Aprilie

1
47

” În dragostenu este frica; ci dragostea desavîrsitaizgoneste frica ; pentruca  fricaare cu ea pedeapsa ; si cine se teme , n-a ajuns desavîrsit în dragoste.” I Ioan 4:18

În cartea sa : ” Stînd pe promisiuni ori pe premize”, James Moore a povestit o întîmplare deosebita traita de Bennet Cerf, un autor si un publicist respectat. Într-o seara acesta a fost invitatde televiziuneaNBC, sa participe în cadrul unei emisiuni intitulata: “Conversatie libera”.

 Producatorul acelei emisiuni si-a propus sa aloce cele 30 de minute ale emisiunii pentru o discutie libera în care sa gaseasca raspuns pentru o singura întrebare : ” Care este lucrul de care oamenii de astazi se tem cel mai mult “?

În timpul emisiunii, cei invitati la acel talk-show au discutatdespre tot felul de factori si fenomene care îi înfricoseaza astazi pe oameni.  Dupa mai multe interventii, cei din platou au ajuns la un consens acceptînd ca ce ceea ce produce oamenilor cea mai mare teama , este un posibil atac nuclear !

Cînd moderatorul emisiunii se pregatea sa anunte aceasta concluzie si-a dat seama ca  Bennett Cerf, n-a spus nici un cuvînt în toata emisiunea .  De aceia l-a întrebat direct, daca este de aceiasi parere cu ceilati invitati.

 Cînd i s-a dat cuvîntul, Cerf a început sa vorbesca cu o voce calda, spunînd moderatorului:”n-am intervenit în discutia cu ceilalti invitati , pentru ca sunt de o lata parere . Pentru mine factorul care ma înfricoseaza cel mai mult este “teama de a nu mai fi iubit “; pentru ca numai dragostea izgoneste frica”

 Dupa aceasta marturisire, Cerf a continuat spunînd ca atunci  cînd dragostea înceteaza, toti ceilalti factori, provoaca frica. Dupa interventia lui , emisiunea s-a încheiatcu o chemare la dragoste, subliniindu-se ca numai acolo unde este o dragoste adevarata, nu mai este nici un motiv deteama.

  Rug. Doamne Dumnezeule; sunt asa de multe lucrurile de care mi-e frica, de aceea ajuta-ma sa ramîn în dragostea Ta si sa-i iubesc pe semenii mei din toata inima , pentru ca sa  nu ma mai tem de nimic. Amin

 

1 COMENTARIU

  1. Intr-adevar iubirea e un cuvant ce provoaca sentimente aprinse, emotii tinerilor, nostalgie si respect batranilor si e cea mai buna motivatia pentru a face bine un lucru. Fara dragoste, viata nu e posibila, credinta nu e perfecta si Dumnezeu ar fi poate incogniscibil speciei umane pentru ca tot ce a facut, inclusiv mantuirea sunt expresia dragostei Lui. De aceea Ioan spune:,,sa ne iubim unii pe altii”, caci cine nu iubeste nu-L cunoaste pe Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.