03 Aprilie

0
56

” Dupa ce au fost petrecutideBisericapîna afara din cetate,si-au urmat drumulprin Feniciasi Samaria, istorisind întoarcerea (convertirea) neamurilor la Dumnezeu; si au facut o mare bucurie tuturor fratilor.” Fapte 15:3

 La un curs de pregatire pentru botez, un pastor a întrebat pe unul dintre participanti semnificatia mai multor termeni teologici, cum ar fi : ” pocainta”, “botez” si “convertire”.

 Dupa ce araspuns aratîndsemnificatia primmilor termeni , cînd a ajuns sa explice ce înseamna “convertirea”, acel nou credincios s-a gîndit putin, apoi a raspuns: ” a converti înseamnaa traduce valoarea unui obiect în aur sau în valuta forte !”.

 Cei ce l-au ascultat au început sa rîda, pentru cadesi a fost exprimat un raspuns corect, acesta nu era sensul real al termenului “convertire” dupa întelesul Biblic.

Cred ca noi stim mai multe despre ceea ce înseamna cu adevarat convertirea, decît acest candidat pentru botez.  În sens Biblic, convertirea înseamna “o schimbare a directiei”Pentru adefini aceasta schimbare , în Vechiul Testament  este folosit termenul ebraic “SUBAH” , care apare de peste 1000 de ori siînseamna :”a te întoarce la pozitia initiala” sau ” ate întoarce la 180 de grade fata de sensul directiei în care mergi !”

 În Noul Testamentpentru a se defini convertirea, sunt folositi termenii “EPISTREPHO” si “METANOEO” ce auaproape acelasi sens , indicînd o schimbare a directiei.

 Dupa etimologia cuvintelor folosite , putem spune ca o convertire adevaratatrebuie sa aduca si o schimbare a vietii spirituale . În trairea de fiecare zi, nu mai umblam pe drumurile pacatului, ci prin credinta ne întoarcem la Dumnezeu mergînd pe calea neprihanirii.

Rug. Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sama opresc din drumurileratacitoare ale pacatului si sa maîntorc cu toata inima spre Tine, pentru ca sa traiesco convertire adevarata.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.