„Isus s-a dus în munte să Se roage, și a petrecut toată noaptea în rugăciune” (Luca 6:12)

De ce ai nevoie de un timp de părtășie cu Dumnezeu în fiecare zi? Pentru că Domnul Isus a avut nevoie, iar El este exemplul tău: „ Pe când era încă întuneric de tot, Isus… S-a dus într-un loc pustiu. Și Se ruga acolo” (Marcu 1:35).

În realitate, noi ne facem timp pentru ceea ce prețuim cel mai mult, pentru oamenii pe care îi iubim cel mai mult, pentru cele mai însemnate priorități și pentru ceea ce ne aduce cele mai mari satisfacții. Să remarcăm că Domnul Isus se ruga deseori pentru orice în public. De ce? Pentru că El deja s-a rugat înainte de a ajunge acolo! El își strângea rezerve în fiecare dimineață pentru a avea de unde să ia pe parcursul întregii zile. Cu cât devenea mai ocupat, cu atât se ruga mai mult. Știa El ceva ce noi nu știm?

Domnului Isus nu i-a fost greu și aleagă între agenda poporului și voia Tatălui Său. „Eu nu pot face nimic de la Mine Însumi: judec după cum aud; și judecata Mea este dreaptă, pentru că nu caut să fac voia Mea, ci voia Tatălui, care M-a trimis” (Ioan 5:3-).

De ce uneori liderii spirituali au parte de eșec? Pentru că se lasă acaparați de lucrarea Domnului și își neglijează relația cu El. De-a lungul istoriei, toți aceia care au fost folosiți de Dumnezeu au fost oameni ai rugăciunii.

Martin Luther a spus: „Am atâtea de făcut încât trebuie să petrec primele trei ore ale fiecărei zile în rugăciune”. Activitatea fără oprire te va secătui și te va face vulnerabil la atacurile diavolului. Anunțul de pe afișierul unei biserici spune: „Șapte zile fără rugăciune produc un creștin slab”.

Deci, cu cât devii mai ocupat, cu atât mai mult timp trebuie să petreci cu Dumnezeu. Mai simplu spus: dacă ești prea ocupat ca să ai un timp de părtășie cu Dumnezeu, ești prea ocupat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.