02 Octombrie

0
40

” Dar bunatatea Domnului tine în veci pentru cei ce se tem de El, si îndurarea Lui pentru copiii copiilor lor, pentru cei ce pazesc legamântul Lui, si îsi aduc aminte de poruncile Lui, ca sa le împlineasca.” Psalmul 103:17

Ca parinti, trebuie sa separam întotdeauna faptele pe care le face copilul nostru de ceea ce este el ca persoana. De aceea nu-i usor sa fii parinte; nu-i asa?

O mama ce avea trei copii prescolari, aproape de aceeasi vârsta, a fost odata întrebata: ” daca ar fi sa mai ai copii, ti-ai mai dori sa mai ai trei copii asa de apropiati ca vârsta?

Da, a raspuns imediat mama; dar sa nu cumva sa fie aceeasi!

În timpul unei consultatii, un medic pediatru a fost întrebat de o mama: “Care este cel mai bun timp pentru ca sa-i pun la culcare pentru somnul de prânz pe copii mei? Surprins de întrebare, doctorul i-a raspuns: ” timpul cel mai potrivit pentru a-i pune pe copii la culcare pentru somnul de prânz, este atunci când reusesti!”

Urmarind aceste întmplari, putem spune ca a fi parinte este o mare bucurie, dar acest statut creaza si multe provocari. Cea mai mare dificultate pentru un parinte, este sa separe faptele pe care copilul sau le face , de ceea ce este el în persoana. Este un lucru sa spui:” George ai facut un lucru rau!” Si cu totul altceva sa spui:” George esti un baiat rau!”

De multe ori când un copil sparge o farfurie, mama se întoarce spre el cu fata plina de mânie si-i striga:” baiat rau; ce-ai facut?” ” Sa-ti fie rusine!”

Daca vom continua sa urmarim întreaga scena, vom observa ca numai dupa câteva minute acel baiat se va apropia de mama lui, o va trage de fusta pentru a-i trezi atentia si ridicându-si mâinile o va privi drept în ochi .

Tot ce si-ar dori copilul în acele momente este raspunsul la întrebarea : “oare mai sunt iubit si acceptat?” Am facut ceva ce n-ar fi trebuit sa se întâmple; de aceea mai sunt o persoana care sa merite dragostea mamaei?”

O mama sau un tata întelept, ar trebui ca în acele momente sa lase orice alta ocupatie, si sa-i ia pe fiul sau pe fiica lor în brate, aratând ca în ciuda a ceea ce s-a întâmplat, ei continua sa-i iubeasca.

Si noi am facut multe lucruri rele; nu-i asa? Dar cu toate acestea, Dumnezeu ne-a aratat la cruce, ca desi El a condamnat pacatul pedepsindu-L cu moartea pe Fiul Sau, în acelasi timp ne acorda iertarea, pentru ca suntem persoane ce au un mare pret înaintea Sa.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa-mi arat dragostea fata de cei ce mi-au gresit, pretuindu-i si respectându-i ca persoane importante pentru mine. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.