03 Noiembrie

1
40

” Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramîne în Mine, si în cine ramîn Eu , aduce multa roada; caci despartiti de Mine, nu puteti face nimic.” Ioan 15:5

Am citit despre un pom interesant numit “banyan”, care creste de obicei în Asia . În primii ani acest pom creste la fel ca toti ceilalti , avand o tulpina subtire si ramuri obisnuite. În timpul anilor însa, ramurile cresc foarte lungi pana ce ating pamantul si formeaza noi radacini. Din aceste radacini încep sa se dezvolte noi trunchiuri de banyan. Dupa aceea si ramurile acestui nou pom cresc pana ce ating pamantul si formeaza radacini din care cresc alte trunchiuri.

Daca cineva planteaza în gradina lui un astfel de pom, în cativa ani va constata ca întreaga gradina este plina de banyani!

Si împaratia lui Dumnezeu se poate asemana cu exemplul acestui pom. Domnul Isus poate fi asemant cu prima tulpina a acestui pom, iar noi suntem ramurile .Pe masura ce crestem si ne maturizam spiritual, trebuie sa ne si reproducem prin castigarea altora pentru Hristos. În acest fel tulpina primului pom urmeaza sa se înlantuiasca într-o retea de urmasi ai lui Hristos care sa cuprinda lumea întreaga!

Rug. Dumnezeul pacii; arata-mi care este persoana careia sa-i marturisesc astazi despre dragostea Ta, pentru ca si aceasta sa poata sa ajunga un ucenic al Tau. Amin

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.