03 Noiembrie

0
39

” Voi sunteti sarea pamântului. Dar daca sarea îsi pierde gustul,  prin ce îsi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna lanimic decât sa fie lepadata afara si calcata în picioare de oameni.”
Matei5,13

La ce s-a referit oare Domnul Isus, când a spus ucenicilor Sai: “voi suntetisarea pamântului?” Ce înseamna de fapt a fi “sarea pamântului?”

Când Domnul Isus a spus ucenicilor ca ei sunt sarea pamântului, El le-afacut de fapt un compliment, pentru ca în lumea antica, sarea eraconsiderata o mare valoare.

Muncitorii erau platiti cu sare. Este demn de remarcat faptul ca termenul de”salar” care defineste suma de bani care o primim pentru o luna de munca,  este o derivatie a cuvântului “sare”.

În lumea anntica, persoanele care voiau sa cumpere ceva, plateau acel lucrucu sare, în acelasi fel cum noi astazi platim, folosind banii. Din cauzaacestui fapt, oamenii din antichitate evaluau sarea ca o adevarata comoara,  asemenea aurului sau argintului.

Ca sa-i dea o lectie fiului sau, un parinte i-a dat acestuia o lingurita desare si l-a rugat s-o puna într-un pahar cu apa. Dupa ce copilul si-a
împlinitmisiunea, tatal l-a trimis la culcare spunându-i ca lectia va continuadimineata. Când s-a trezit în ziua urmatoare, tatal i-a spus baiatului sa-iaduca lingurita cu sarea pe care i-o daduse seara trecuta.

Uitându-se la pahar cu mare atentie, copilul i-a raspuns: “Tata, dar n-o maipot gasi!” În acele momente tatal i-aexplicat ca sarea s-a dizolvat întotalitate. Desi nu mai poate fi vazuta ea este în pahar. Ca sa-l convingape copil, înteleptul tata i-a dat copilului sa guste din apa . Când a bautdin pahar, în loc sa dea vreun raspuns, copilul si-a schimonosit fata.

Cum este apa? l-a întrebat atunci tatal. Apa este sarata; i-a raspuns fiul!Asta înseamna ca sarea înca mai este în pahar; nu-i asa?

Ca sa-l convinga de acest fapt, numai dupa câteva minute, tatal si-acontinuat lectia pe care voia s-o dea fiului sau spunându-i: “du-te acum sivarsa apa din pahar pe pamânt!”

Când copilul a facut ceea ce i-a cerut tatal, a observat ca dupa ce apa s-aevaporat, sarea a aparut din nou ca o pata alba pe sol!

Aceasta experienta ne arata ca atunci când Domnul Isus le-a spus ucenicilorca ei sunt sarea pamântului, a dorit ca acestia sa înteleaga ca prinmeritele Sale, ei ajung sa fie o valoare, iar pentru toti cei ce aleg sa-idevina urmasi nu mai exista cale de întoarcere. Dupa cum sarea îsiîmplineste misiunea numai atunci când este în mâncare si nu în solnita, totasa si ucenicii Domnului Isus, îsi împlinesc slujba numai atunci când suntgata sa mearga în mijlocul lumii.

Rugaciune: Doamne Isuse; iarta-ma ca atât de multa vreme mi-a placut sa stau însolnita, iubind doar partasia cu cei din biserica. Pentru a-mi împlinislujba care mi-ai încredintat-o, ajuta-ma sa fiu gata sa merg în mijlocullumii pentru a-mi sluji semenii. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.