03 Mai

0
42

” Încrede-te în Domnul si fa binele ; locuieste în tara , si umbla în credinciosie .” Ps 37: 3

Mickez Mantle, fondatorul scolii de baseball pentru copii , în copilarie a fost profund influentat de catre tatal si bunicul său . Atunci cînd si-a prezentat autobiografia, a afirmat ca la numai cîteva zile dupa ce s-a nascut , tatal său i-a si comandat o palarie pe care o poarta jucatorii de baseball. Iar la vîrsta de 5 ani, tatal sau i-a cumparat primul echipament de baseball si a început sa-l învete cum sa loveasca mingea cu mîna stînga, pentru jucatorii care arunca cu mîna dreapta si cu mîna dreapta, pentru jucatorii care arunca cu mîna stînga .

Un mare avantaj pentru mine spunea el , a fost faptul ca tatal meu era jucator de mîna stînga , iar bunicul , jucator de mîna dreapta. În fiecare zi dupa ce veneau de la servici, ei începeau antrenamentul. Petreceam împreuna ore în sir , iar aceastea erau pentru mine cele mai frumoase clipe. În acest timp de antrenament, am dezvoltat relatii de joc, am cîstigat precizie în lovituri, dar mai mult decît orice , am cîstigat încredere.

Deoarece la acea vîrsta nu puteam folosi mingile de baseball pentru ca erau prea grele, foloseam mingi de tenis. De aceea de fiecare data tata îmi spunea: ” loveste mai tare”!

Atunci cînd loveam mingea cu atîta forta încît trecea peste casa, sau spargeam geamurile, ei ma felicitau si mergeau sa caute mingea si sa mi-o aduca cu mare placere.

Cred ca am fost singurul copil, spunea el , pentru care parintii erau mîndri atunci cînd spargeam geamurile. Tatal meu a început sa ma învete cum sa joc baseball ca o distractie recreativa, dar în tot acest timp el mi-a cultivat încrederea .

Succesele de mai tîrziu nu au fost pentru el numai produsul talentului, sau a deprinderilor cîstigate prin exersare, ci au fost rezultatul acestei încrederi cultivate în camin !

Fiecare camin trebuie sa produca acest spirit de apartenenta si sa împlineasca aceasta menire : ” sa cultive încrederea”!

Fara de Dumnezeu suntem straini si singuri; cunoscîndu-L pe Hristos si crezînd în El, devenim Copii ai lui Dumnezeu si dobîndim siguranta apartenentei la “Familia lui Dumnezeu “.

Rug. Doamne Isuse; în aceasta lume a relativitatilor, ajuta-ma sa-mi gasesc siguranta si împlinirea în Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.