03 Mai

1
50

” De aceea noi nu cadem de oboseala. Ci chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru din launtru se înnoieste din zi în zi.” 2 Corinteni 4:16

Thomas Kepler a prezentat un studiu de caz a 267 psihologi, care si-au evaluat propria viata. Acestia au raspuns întrebarii: ” care sunt lucrurile care îti provoaca anxietate?”

Pentru 18 dintre psihologi, anxietatea era provocata de teama ca nu-si vor atinge idealurile. Douazeci dintre ei erau îngrijorati de aparente (lucrurile din jur). Pentru 23 ditre cei chestionati îngrijorarea era cauzata de teama de a nu fi înselati de partener. Alti 26 erau îngrijorati ca-si vor pierde reputatia. Treizeci dintre ei erau îngrijorati de salariu si costurile vietii, iar insuccesul în afaceri era motivul anxietatii pentru 31 dintre cei intervievati .

Treizecisitrei dintre cei intervievati se îngrijorau de nesiguranta serviciului, iar 41 dintre ei intervievati se temeau ca-si vor pierde interesul pentru profesia pe care o practica, iar alti 45 dintre ei, erau îngrijorati de sanatate.

Este foarte interesant faptul ca niciunul dintre cei interogati nu a spus ca nu are nici un motiv de anxietate si teama . Mai multi însa dintre psihologi, au identificat doua sau mai multe motive de anxietate.

Prin aceast sondaj întelegem ca fiecare etapa a vietii are propriile-i responsabilitati. Ceea ce este mai dureros, însa este însa faptul ca la povara responsabilitatilor, cei mai multi adauga si povara anxietatii. Asa cum a spus cineva :

” Îngrijorarile sunt ca balansoarul! Vei depune efort si vei avea todeauna ceva de facut, dar nu vei ajunge nicaieri!”

Pentru ca viata îsi cere tributul, în acest capitol, apostolul Pavel repeta de doua ori aceeasi afirmatie: ” sa nu va pierdeti inima; Sa nu cadeti de oboseala !” Chiar daca omul nostru de afara trece; omul nostru din launtru se înnoieste în fiecare zi.

Daca viata îsi pune amprenta pe partea fizica a trupului nostru, omul nostru din launtru trebuie sa se înnoiasca în fiecare zi. Vom putea sa ne întarim din zi în zi tot mai mult, numai contînd pe Dumnezeu si privind la lucrurile de dincolo. Asa vom fi întariti în credinta si vom creste în nadejde.

Rugaciune: Doamne Isuse; elibereaza-ma de anxietate si umple-mi inima de pace si nadejde. Amin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.