02 Mai

0
44

“Caci el este ca un pom sadit lînga ape care-si întinde radacinile spre rîu; nu se teme de caldura, cînd vine, si frunzisul lui ramîne verde; în anul secetei, nu se teme, si nu înceteaza sa aduca roada.” Ieremia 17:8

Profetul Ieremia face o analogie deosebita între omul ce se încrede în Domnul si cel ce se încrede în semenii lui. Cel ce se încrede în om este ca un tufaris; locuieste în locuri arse ale pustiei, într-un pamînt sarat; iar soarta lui este moartea..

Dar omul care se încrede în Domul, este ca un pom sadit lînga un izvor de apa. El este bine hranit si proaspat pentru ca este permanent într-un contact direct cu sursa vietii. Acesta nu se teme de caldura si nici de vremea secetei, pentru ca este aproape de sursa de viata care îl sustine.

Oamenii carora le scrie Ieremia se puteau relationa usor acestui mesaj. În Israel pentru ca ploua foarte putin iar caldura este foarte mare, seceta de multe ori este prelungita. Din aceasta cauza, în anumite regiuni rezista numai tufarisul. Oricine si-ar dori sa aiba un pom înalt, cum ar fi un stejar, cu frunzis bogat, un maslin sau un smochin plin de roada, trebuie sa aleaga o zona ce are o bogata sursa de apa.

Diferenta dintre un tufaris si un pom viguros, asa cum arata Ieremia, este masura de hrana pe care cineva o primeste. Tu cu cine te asemeni? Poti gasi o hrana spirituala bogata în Cuvîntul lui Dumnezeu, numai daca îl strîngi în inima ta în fiecare zi!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa strîng Cuvîntul tau în inima mea în fiecare zi, pentru ca sa am o viata abundenta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.