03 Iunie

1
46

  ” Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i în Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Matei 28:19

Un vestit pictor de desene animate, a fost rugat cu cativa ani de zile în urma, sa contribuie cu desene pentru o revista a unei biserici.

Într-una dintre paginile pe care le-a realizat ulterior, el a prezentat o întalnire de tineret . În prima imagine a aceastei întalniri, pictorul a desenat în fata auditoriului o adolescenta avand o îmbracaminte multicolora, ce purta o masca rituala.

Sub aceasta imagine el a inscriptionat mesajul :” programul din aceasta seara nu va avea în vedere o doctrina biblica,  ci va fi un test care sa descopere daca sunteti cu adevarat sinceri!”

În zilele în care traim pentru foarte multi dintre noi nu mai este atat de important ceea ce crede o persoana despre învataturile fundamentale ale Bibliei, ci cat de sensibila este aceasta fata de comunitatea în care a ajuns.

Acest fapt a schimbat atentia de la lucrurile esentiale, spre cele relative. De la adevarurile fundamentale spre teoriile superficiale.

Unii crestini au ajuns în aceasta situatie deoarece pentru ei unele doctrine sunt greu de înteles, iar altii pentru ca sunt interesatiîn a stabili relatii si companii, mai mult decat sa caute o crestere în cunoastere si credinta.

Una dintre aceste doctrine neintelese este “Trinitatea” (învatatura despre Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant). Desi aceasta doctrina este o învatatura esentiala pentru viata de credinta, foarte multi crestinipierd binecuvantarile pe care le-ar putea primi prin întelegerea acesteia, mumai pentru faptul ca îsi spun ca este prea complicata!

Dumezeu nu doreste însa sa ne puna în încurcatura, sau sa complice lucrurile. El exista în persoana Tatalui, a Fiului si-a Duhului Sfant, pentru a împlini o lucrare desavarsita si pentru a ne arata cat de mare este dragostea Lui pentru noi.

Citind Scriptura întelegem ca Tatal ne-a ales pentru mantuire, Fiul ne-a platit pretul rascumpararii , iar Duhul Sfant ne-a nascut din Dumnezeu. In acest fel noi beneficiem de-o slujire si-o dragoste întreita. Nu una,  ci trei persoanesunt de partea noastra si lucreaza pentru noi.

Întelegand acest adevar, descoperim ca si cea mai neinteleasa doctrina, contine o mare binecuvantare!

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; îti multumesc ca în dragostea Ta de Tata, mi-ai trimis un Mantuitor prin Fiul Tau si un Mangaietorcare sa ma însoteasca în fiecare zi, prin Duhul Tau cel Sfant. Amin

 

 

1 COMENTARIU

  1. Faptele apostolilor 11:26
    ………. Un an întreg, au luat parte la adun?rile Bisericii, ?i au înv??at pe mul?i oameni. Pentru întâia?i dat?, ucenicilor li s-a dat numele de cre?tini în Antiohia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.