02 Iunie

1
32

” Binecuvântati pe cei ce va prigonesc: binecuvântati si nu blestemati !” Romani12:15 

Adevaratii crestini îsi arata dragostea nu numai prin declaratii, ci prin faptele pe care le savârsesc. Cineva a spus:” oamenii ne judeca dupa faptele pe care le facem, nu dupa intentiile pe care le avem, pentru ca drumul spre iad este pavat cu intentii bune!”

Marele actor de comedie Jerry Clower a povestit o întâmplare ce ilustreaza foarte binecum se exprima dragostea în actiune.

Doi oameni de afaceri crestini au mers într-o zi sa ia masa la un restaurant din oras. În timp  ce le aducea supa, ospatarita s-a împiedicatsi-a varsat întreg bolul cu supa pe hainele unuia dintre patroni.

În acele momente toti consumatorii de la mesele învecinate au început s-o acuze pe ospatarita neatenta, asteptând ca acel ghinionist sa-l cheme imediat pe seful restaurantului si sa-i ceara s-o concedieze pe ospatarita neglijenta. 

Unii dintre acestia se asteptau ca acel caruia hainele i-au fost îmbibate cu supasa se ridice si s-o palmuiasca pe ospatarita, pedepsind-o astfel pentru ceea ce i s-a întâmplat.

Dupa un moment de tacere în care crestinul a meditat la cele petrecute, s-a întors însa spre ospatarita si i-a spus: ” domnisoara; îmi pare asa de rau de ceea ce ti s-a întâmplat si ca aceasta situatie ti-a adus atâta rusine. Nu-i nici o problema, pentru masa de astazi vom renunta la ciorba!

Cum ai fi procedat în acea situatie?  Ai fi putut sa iubesti, sa ierti si sa-ti arati dragostea, asa cum si Domnul Isus a facut-o?

Rugaciune: Doamne Dumnezeule ; iarta-ma pentru toate cuvintele si faptele prin care n-am dovedit Dragoste si ajuta-ma sa iubesc la fel cum si Tu m-ai iubit. Amin.


1 COMENTARIU

 1. E o Floare de Mai ce se deschide gratios ?
  Ori e-un Soare ce se “˜nalta-n zare grandios ?
  Un Trandafir Regal ce-ti inmiresmeaza viata ?
  Sau un Zambet cald ce-ti insenineaza fata ?

  Dorul de necuprins si de nepatruns sa fie oare ?
  Ori e-un Mister dureros de dulce ce nu moare ?
  O Raza de soare, ce inimi incalzesti ?
  Ce e Dragostea ? Dragostea Tu esti !

  ……

  Alin Groza

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.