03 FEBRUARIE – Bunătatea lui Dumnezeu

0
66


– “El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni, și dă ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
” Matei 5.45 –

Dumnezeu “dă tuturor viața, suflarea și toate lucrurile” și “nu s-a lăsat fără mărturie, întrucât v-a făcut bine, v-a trimis ploi din cer, și timpuri roditoare, v-a dat hrană din belșug, și v-a umplut inimile de bucurie”.

Ce bun este Dumnezeu! El descoperă în acțiunea Sa nu numai slava și puterea Sa, ci și bunătatea și dragostea Sa față de oameni. Dar cel mai măreț lucru este că El L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca “oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică”
(Ioan 3.16).

Dragostea lui Dumnezeu se arată și mai mare, dacă ne gândim cât de puțină mulțumire primește El pentru aceasta. Cât de mult Îl doare când la oferta Sa de dragoste, mântuirea și iertarea prin jertfa Fiului Său, se răspunde mereu cu indiferență! Să ne închipuim că am avea copii, pe care îi iubim, pentru care facem tot ce este posibil, iar răspunsul lor la aceasta ar fi indiferența. Acasă, copiii ar sta la masa noastră, ar pleca fără să spună un cuvânt de mulțumire și întreaga zi s-ar comporta de parcă nu ne-ar cunoaște.

Dar totuși, bunătatea lui Dumnezeu dăinuie încă. “Sau disprețuiești tu bogățiile bunătății, îngăduinței și îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.