02 FEBRUARIE – Enoh

0
47


-“La vârsta de șaizeci și cinci de ani, Enoh a născut pe Metusala. După nașterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani; și a născut fii și fiice.”
Geneza 1.21-22-

Enoh a trăit înainte de potop. Viața sa a constat din două părți: primii 65 de ani, despre nu se relatează nimic, și ceilalți 300 de ani, după ce l-a născut pe Metusala. Despre a doua parte, Biblia spune: “Enoh a umblat cu Dumnezeu trei sute de ani.” A existat deci un punct de întoarcere în viața acestui bărbat. Din Noul Testament aflăm că Enoh știa că va veni judecata divină (potopul). El a luat seama la atenționare, s-a întors la Dumnezeu, a crezut în El și a trăit de atunci cu deplină încredere în El.

Cum s-a sfârșit această viață cu Dumnezeu? Direct la Dumnezeu! “Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu.” În Evrei 11.5,6 citim: “”¦înainte de mutarea lui, primise mărturia că este plăcut lui Dumnezeu. Și fără credință este cu neputință să fim plăcuți lui Dumnezeu!”

Umblarea lui Enoh cu Dumnezeu și răpirea sa descriu viața unui credincios. Nu suntem pe cale cu Domnul Isus de când ne-am întors la Dumnezeu? El merge cu noi, iar noi putem merge cu El. În inimă purtăm nădejdea revenirii Sale, pentru a ne lua de pe pământ, ca apoi să fim pentru totdeauna cu Domnul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.