02 Septembrie

5
53

” Ei mi-au zis: Întreaba pe Dumnezeu, ca sa stim daca vom avea noroc încalatoria noastra .” Judecatori 18:5

Cu câtiva aniîn urma, într-un ziar a fost publicata poza unuibarbat de culoare de 67 de ani care zâmbea cu gura pâna la urechi. Luminacare radia de pe fata lui si se putea usor citi si în privire, eraextraordinara.

Cei care au încercat sa descopere secretul acestei marturii, citindarticolul, au înteles ca acel barbat lucrase ca hamal toata viata. Dinpricina faptului ca foarte multi oameni pe care i-a ajutat i-au dat de baut,  la vârsta de 65 de ani când s-a pensionat era deja alcoolic. Robit deaceasta patima, batrânul vizita acelasi bar în fiecare zi .

Într-o zi însa si-a dat seama ca viata îi este o ruina, si fara sa stiecine îi va raspunde s-a rugat pentru prima data, cerând ajutorul cuiva.

Cu toate ca nu se astepta la vreun raspuns, o voce din launtrul lui i-avorbit spunându-i sa cumpere o matura si un foras si sa mearga sa facacuratenie în locul unde va descoperi cea mai mare mizerie .

Pentru ca a considerat aceasta voce fiind vocea lui Dumnezeu, batrânul ahotarât sa faca exact cum i se spusese.

Dupa ce a cumparat matura si forasul a mers în jurul liceului dinlocalitatea sa unde a descoperit cea mai mare mizerie. În fiecare zi maturatoate strazile din jurul liceului, ajungând uneori chiar sa mature sitreptele care duceau spre cladire.

Procedând astfel, a scapat de bautura, iar în scurt timp a ajuns asa decunoscut încât liceenii îl numeau bunicul lor. Findca toti au ajuns sa-liubeasca si sa-l respecte, pentru jertfa pe care o facea, liceenii nu maiaruncau hârtiile pe jos, iar atunci când treceau pe lânga batrânel, îizâmbeau cu simpatie.

Raspunzând în acelasi fel, zâmbetelor care îi erau adresate, batrânelul deculoare a ajuns sa aiba chipul luminos si sa exprime cel mai frumos zâmbet.

Acest om n-a facut nimic neobisnuit pentru a avea o noua înfatisare si atransmite tuturor un mesaj de dragoste, zâmbindu-le fericit. A urmat numaichemarea pe care vocea lui Dumnezeu i-a adresat-o. Împlinind aceasta chemare,  spunea el; am scapat de robia alcoolului si am gasit o pace si-o bucuriepe care n-am mai avut-o pâna atunci.

Din ziua când a auzit vocea lui Dumnezeu, acest om a înteles ca misiunea luieste sa fie un mesager al dragostei lui Dumnezeu. De aceea nu i-a fost greusa mature strazile, sa se împrieteneasca si sa zâmbeasca binevoitortuturor liceenilor din localitate.

Care este chemarea lui Dumnezeu pentru tine ?

Daca n-ai auzit înca vocea lui Dumnezeu si înca n-ai descoperit misiunea pecare Dumnezeu asteapta s-o împlinesti, fii gata în aceasta zi sa spui :”Vorbeste ““mi Doamne; caci robul tau asculta!”

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa înteleg care este misiunea vietii melesi sa înfaptuiesc tot ceea ce Tu astepti, pentru ca si viata mea sa radiezebucuria împlinirii. Amin.

5 COMENTARII

  1. Ma gandesc ca a facut foarte bine.Dumnezeu l-a chemat la El si el a stiut asta.Dumnezeu i schimba pe oameni foarte mult dar si pedepseste.El a facut ce i-a spus Isus si a facut bine.El l-a ascultat pe Dumnezeu pt ca a stiut ca e bine.Asa a fost si cu tatal meu si acum el s-a intors la Dumnezeu si l-a schimbat mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.