02 Martie – Recunoașterea vinei

1
42

– “Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.” 1 loan 1.9 –

Artistul austriac Alexander Girardi l-a jignit pe consilie­rul comercial Fränzel și a fost condamnat într-un proces să-și ceară scuze de la acesta.

Fränzel locuia la primul etaj al unei case și deasupra lui locuia un anume domn Schmidt, pe care Girardi îl cunoș­tea din vedere. La ora stabilită, Girardi apăru în fața ușii lui Fränzel. A fost lăsat să intre. A pășit în fața consilieru­lui comercial și a martorilor acestuia și a întrebat: “Lo­cuiește aici domnul Schmidt?” Perplex, Fränzel răspun­se: “Locuiește un etaj deasupra mea.” “Atunci vă rog să mă scuzați”, spuse Girardi și plecă liniștit mai departe.

Această formă de scuză a atras de partea lui Girardi pe cei hazlii, dar relația dintre el și consilierul comercial nu a putut fi restabilită astfel.

Cum stau lucrurile cu relația omului cu Dumnezeu, care a fost distrusă prin păcat? În acest punct nu ne putem scuza rostind acest cuvânt sau murmurând ceva asemă­nător. Cuvântul lui Dumnezeu ne arată cum putem fi eli­berați de vină: printr-o recunoaștere sinceră! Atunci Dumnezeu iartă vina, pentru că Domnul Isus Hristos Și-a dat viața în locul nostru. Cel care recunoaște vina sa în fața lui Dumnezeu și crede în Hristos, este eliberat.

1 COMENTARIU

  1. Domnul sa fie laudat ,caci ne curateste de orice nelegiuire !
    dar cand ,o face ? cand desi am ajuns la cunostinta adevarului Evrei 10:26 ? sau doar inainte de a deveni copii Domnului ?1 Ioan 3:6-10

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.