02 August-AUZI VOCEA LUI DUMNEZEU?

0
37

“Moise a zis Domnului” (Exod 33:12)

În cartea Exod, citim aceste două afirmații: “Domnul i-a vorbit lui Moise” și “Moise a vorbit poporului”. Putem învăța o lecție importantă de aici. Până nu L-ai auzit pe Dumnezeu, ce ai avea tu de spus vreunui om, care să merite atenție? Asta înseamnă că Dumnezeu nu-ți va folosi mintea? Nu, când gândurile și dorințele tale îi sunt supuse, El va gândi și va vorbi efectiv prin tine.

Ce privilegiu! Problema este că noi dorim să vorbim fără a-L consulta mai întâi pe Dumnezeu și fără să-L auzim. Oamenii pe care Moise a fost chemat să-i conducă nu L-au auzit pe Dumnezeu timp de patru sute de ani. După zece generații de trăire fără Cuvântul lui Dumnezeu, îți imaginezi în ce stare spirituală erau? Dacă vrei să știi cum reacționează un om cu o astfel de gândire, uită-te la reacțiile lor de fiecare dată când au avut o problemă în pustie. Ei au vrut să se întoarcă la siguranța pe care au avut-o în Egipt!

Acesta e unul dintre pericolele cu care te vei confrunta ca lider. Trebuie să-i iubești pe oameni și să-i asculți, dar trebuie să fii călăuzit numai de Dumnezeu. Și dacă nu-L cunoști în mod profund pe Dumnezeu, în vremurile grele oamenii te vor face să te întorci la lucrurile obișnuite și confortabile pentru ei.

Când oamenii vor să se întoarcă la vechiul mod de-a face lucrurile, faptul acesta se întâmplă de obicei pentru că nu-L cunosc suficient pe Dumnezeu. Testul în materie de călăuzire spirituală se regăsește în abilitatea de a-L auzi pe Dumnezeu, de a-I discerne voia și de a începe să umbli în conformitate cu ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.