02 Iulie

0
42

” Doamne , I-a raspuns Simon Petru, “la cine sa ne ducem ? Tu ai cuvintele vietii vesnice .”

Doisprezece oameni, au fost odata desemnati într-un juriu, ca sa judece un anume caz . Unsprezece dintre acestia erau fermieri activi, iar cel de-al doisprezecelea era un fermier pensionar. Pentru ca cei unsprezece erau foarte grabiti cu treburile câmpului, si-au exprimat imediat verdictul de “vinovat” . Fermierul pensionar însa, pentru acelasi caz, a exprimat verdictul de “nevinovat”!

Deoarece pentru condamnarea sau achitarea celui inculpat, era necesar ca decizia sa fie exprimata în unanimitate, cei unsprezece jurati , au trudit din greu încercând sa-l convinga pe colegul pensionar sa-si schimbe decizia. Ei staruiau cu toata insistenta ca acesta sa se grabeasca, pentru ca îsi planificasera sa mearga sa strînga fânul.

În tot acest timp însa, fermierul batrîn se uita pe geam si fara sa spuna vre-un cuvânt, parca stepta ceva. Când rabdarea celorlati ajunsese la capat, asa din senin, s-au vazut la orizont nori negri si deodata fulgerele nu mai conteneau, anuntînd ca ploaia este aproape.

Pentru ca timpul trecea si decizia înca nu era exprimata, cei unsprezece au ajuns sa fie tot mai nelinistiti . De aceia la primul tunet care a putut fi auzit, acestia s-au înspaimîntat si cu totii si-au schimbat imediat verdictul în “nevinovat”. Au acceptat compromisul, numai ca sa poata sa-si strânga fânul!

În contrast însa cu acesti fermieri, omul credincios ramîne statornic lînga adevar si atunci cînd ziua se întuneca iar obtiunile sunt limitate. El nu se lasa influentat de împrejurari, pentru ca asteapta biruinta împreuna cu Domnul Isus. De aceia , toti cei care îsi încredinteaza viata în bratele Domnului, pot sa spuna ca apostolul Petru : ” Doamne unde sa ne ducem ? ” Tu ai cuvintele vietii vesnice , noi am crezut ca esti Fiul lui Dumnezeu si stim ca acesta este adevarul, indiferent de pretul pe care trebuie sa-l platim” !

În provovcarile din aceasta zi, nu accepta compromisul, ci ramâi lânga adevar .

Rug. Doamne Dumnezeule; nu ma lasa sa intru în panica, ci ajuta-ma sa-Ti ramîn credincios totdeauna . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.