01 Ianuarie

2
57

” Si noi dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori , sa dam la o parte orice piedica , si pacatul care ne înfasoara asa de lesne , si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte . Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavârsirea credintei noastre, adica la Isuis, care pentru bucuria care-I era pusa înainte , a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie a lui Dumnezeu. ” Evrei 12:1-2

O familie de crestini din Cuba, si-a crescut pe fiica lor învatând-o ce este bine si cum sa faca deosebire, între lucrurile pe care le vedea în mijlocul societatii.De multe ori în timpul copilariei, parintii i-au povestit fiicei lor despre nedreptatile care se înfaptuiau în timpul regimului comunist sub autoritatea caruia traiau.

Când a ajuns însa sa mearga la scoala, Lizabet Martinez, a fost învatata de parinti sa nu spuna nimic despre ceea ce ei au discutata acasa. Daca profesorii ei ar fi spus ceva care sa contrazica ceea ceea ce-a învatat în familie, Liz a fost învatata, sa taca si sa astepte vremuri mai bune.

În anii de studiu care au urmat, Lizabet nu numai ca si-a ascultat parintii, dar a dovedit si-o deosebita inteligenta si-o înzestrare nativa pentru muzica. De aceea în foarte scurt timp a ajuns sa fie vioara întâi în Orchestra tineretului din Havana.

Pentru ca viata devenise foarte grea, parintii sai Danne si Jorje, au hotarât sa emigreze în Statele Unite. Fiindca stiau ca nu vor primi viza, acestia au construit în mare secret o pluta din butoaie. Pe paru butoaie goale, au montat un tarc de lemn, si le-au ascuns în vegetatia abundenta de la tarmul Oceanului Atlantic.

Într-o zi a anului 1994, parintii Lizei, au oprit-o sa mai mearga la scoala si i-au spus de planul lor. Dupa ce i-au explicat în detaliu tot ceea ce au planuit, parintii au întrebat-o : ” Lizabet ; esti gata pentru aceasta calatorie ?

Fara sa mai întrebe alte detalii, Lizabet, a intrat în camera ei si în numai câteva minute , s-a întors spre parintii ei purtând în brate; vioara, o biblie si sprayul pentru astm, spunând : “sunt gata !”

Liz, care i-a urmarit pe parinti cu foarte mare atentie chiar din anii copilariei, stia ca acestia o iubesc si n-au dezamagit-o niciodata, de aceia atunci când a fost întrebata, a raspuns fara ezitare: “Sunt gata pentru acest drum, chiar daca nu stia prea multe detalii !”

Ea stia ca parintii îi vor binele, si întotdeauna au nadajduit într-o lume mai buna.

Esti gata sa începi calatoria din noul an? Pentru a nu ezita în a da raspunsul sa nu uiti ca cel ce S-a angajat sa te însoteasca este chiar Dumnezeu, Tatal nostru ceresc, care doreste sa ne conduca spre o lume cu mult mai buna.

Rug. Doamne Dumnezeule: la început de an, ajuta-ma sa ma încred în Tine si sa merg doar acolo unde Tu ma vei conduce, pentru ca sa am o calatorie reusita si sa ajung într-o lume mai buna . Amin

2 COMENTARII

  1. Cine sunt acesti martori pentru care oamenii ar trebui sa fie motivati in alergarea spre ce este inainte?
    Si care este acest nor care ne inconjoara, ca nu prea il vedem :)?
    Pot fi predecesorii nostri care n-au primit ce li s-a fagaduit, parte a trupului lui Hristos care ne asteapta in vederea desavarsirii?
    Fie ca 2008 sa ne constientizeze si de realitatea spirituala, ca cea fizica intotdeauna va lasa de dorit.

  2. Ii multumesc lui DUMNEZEU ca m-a ajutat sa intru in acest AN 2008 cu aceasi dragoste pentru EL,si ma rog sa nu lase in inima mea nici o umbra de indoiala ca ma v-a lasa sa ma leapad de EL ,si nici pe copii mei sau familia mea ,dar cum cel rau inca stapaneste in lume ,fara voia noastra uneori suntem ispititi,dar nu tine decat o clipa si putem sa biruim atunci cand credem ca este mai grea incercarea,cu ISUS biruim si voi calatori cu EL pana in vesnicie,caci il iubesc cu o iubire neprefacuta.Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.