02 Ianuarie

0
47

“Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori! Ci îsi gaseste placerea în Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la legea Lui!
El este ca un pom sadit lânga un izvor de apa, care îsi da rodul la vremea lui, si ale carui frunze nu se vestejesc: tot ce începe duce la bun sfârsit.” Ps.1:1-3

Într-un ziar din New York, a fost publicat cu câtva timp în urma, un articol în care era prezentata o experienta deosebita traita de un sofer de autobuz, de pe o anume line a orasului.

Într-o zi, dupa ce toti calatorii au coborât la capatul liniei, acesta a plecat cu atobuzul gol, fara sa mai respecte traseul, si s-a înscris în trafic pe o autostrada, conducând non stop pâna seara. Dupa ce în timpul noptii s-a odihnit într-o parcare, acesta si-a continuat drumul, fiind oprit de politie doar dupa câteva zile, tocmai în Florida.

Când a fost întrebat de ce a facut aceasta calatorie, soferul a explicat politistilor ca de ani de zile a condus autobuzul pe aceiasi ruta în fiecare zi. Pentru ca s-a plictisit sa vada aceleasi strazi, acelesi cladiri si aceleasi statii, a hotarât sa faca o excursie încercând un traseu nou.

Compania de transport la care soferul lucra, a fost anuntata imediat ca soferul dat disparut a fost prins de politie, numai ca aceasta nu-i pot face nimic, pentru ca acesta a condus respectând toate regulile de circulatie si n-a avut nici o intentie sa fure autobuzul, numai ca l-a folosit sa mearga într-o excursie.

De aceia, în loc sa fie condamnat pentru fapta sa, când a ajuns la sediul companiei din New York, soferul autobuzului ajunsese o celebritate. Toti colegii auzise deja de fapta sa, si o mare multime de calatori l-au asteptat la intrarea în companie, cu aplauze.

Desi conducerii companiei de transport i-a fost foarte greu sa ia o decizie în cazul soferul care si-a parasit traseul, aceasta a hotarât sa-i dea slujba înapoi, iar pentru toti angajatii companiei, sa plateasca ca anual, fiecare dintre ei, sa aiba o excursie pe un traseu nou!

Nu-i asa ca foarte multi dintre noi suntem plictisiti si nefericiti ca acel sofer care an de an îsi conducea autobuzul pe acelasi traseu? Daca Dumnezeu a îngaduit sa începem împreuna un an nou, este vremea si pentru o schimbare. Este timpul când ar trebui sa începem un traseu nou, pe-o cale noua, care ne va schimba radical viata. Aceasta cale noua este pe urmele Domnului Isus.

Daca lucrurile pe care le-ai împlinit pâna acum, ti-au devenit o rutina, în acest an, iesi din traseul obisnuit de fiecare zi, încercând sa faci lucruri noi cu Dumnezeu, si viata ta nu va mai fi la fel!

Rug. Doamne Dumnezeule; daca mi-ai daruit un an nou, ajuta-ma sa merg si pe o cale noua, pentru ca sa am o calatorie fericita împreuna cu Tine. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.