01 Decembrie -UMBLAREA ÎN ADEVĂR (1)

0
59

“Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul” (Efeseni 4:25)

Domnul Isus a spus: “Veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face slobozi” (Ioan 8:32). Dar în acest proces, adevărul te poate face nefericit!

Un autor spune: “Adevărul poate fi foarte incomod. Sunt momente în viață când ni se cere să ieșim în față și să-l rostim sau să trăim conform adevărului, în acele clipe se formează caracterul și se întăresc relațiile. De exemplu, într-o zi de vară, împreună cu câteva dintre surorile de la studiu biblic, ne-am îmbarcat cu pruncii în mașinile de teren și ne-am îndreptat spre ferma unei prietene ca să stăm acolo peste noapte.

O altă prietenă care nu a fost invitată a sunat-o pe cea care conducea mașina aflată în fruntea caravanei noastre pentru a vedea dacă dorește să se întâlnească. Intrând în panică și de teamă să nu rănească sentimentele prietenei noastre, ea s-a scuzat că este ocupată cu alte treburi; o minciună de omisiune “¦ menită să protejeze sentimentele și să păstreze relațiile. La scurt timp, am sunat-o eu pe aceeași prietenă spunându-i că o parte dintre noi ne îndreptăm spre fermă și că o să mă întâlnesc cu ea mâine. Dintr-odată, la telefon, liniște. Nu a fost atât de rănită că nu a fost invitată, ci de faptul că cealaltă prietenă a mințit-o. Ar fi preferat înțepătura adevărului decât izolarea decepției.

Pavel spune: “Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul pentru că suntem mădulare unii altora”. Din punct de vedere social, am fost condiționați să fim persoane agreabile și să evităm să stârnim valuri, deci o parte din ceea ce trebuie să învățăm despre adevăr este de fapt un proces de dezvățare. Mai târziu, grupul nostru de studiu biblic a discutat acest incident. Toate am crescut în urma acestei conversații și am învățat o lecție importantă: oricât ar fi de dureros, prietenia se adâncește în solul fertil al onestității”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.