„Slujiți-vă unii altora în dragoste”
(Galateni 5:13)
Un alt lucru care te va împiedica să-i slujești pe ceilalți este: Controlul.

Chiar dacă este important să te concentrezi asupra înțelegerii celorlalți, trebuie totodată să fii autentic și deschis, așa încât și ei să te înțeleagă pe tine. Deoarece lucrul acesta te poate face să te simți vulnerabil, mulți dintre noi nu doresc să fie transparenți.

Autorul și fostul căpitan al marinei americane Mike Abrashoff remarcă: „Unii lideri au impresia că dacă îi țin pe oameni în întuneric, mențin un anume control. Dar asta denotă nebunia liderului și eșecul organizației. Caracterul ascuns duce la izolare, nu la reușită. Cunoașterea înseamnă putere, da, însă liderii au nevoie de putere colectivă. Am descoperit că atunci când oamenii știau care sunt obiectivele, cu atât mai mult erau de acord – și cu atât mai bune erau rezultatele pe care le obțineam împreună”.

De fiecare dată când oamenii simt că informația este ascunsă de ei se creează o distanță. Se simt ca niște intruși și prin urmare le scade moralul împreună cu performanța. în cartea sa: „Lead, Follow, or Get Aut of the Way (Condu, supune-te sau dă-te la o parte – n.tr.)”

Jim Lundy scrie despre ceea ce el numește „Plângerea subordonaților” și ea spune așa: „Noi, cei neinformați, lucrând pentru cei inaccesibili, facem imposibilul pentru cei nemulțumitori”! Te-ai simțit vreodată așa? Apoi el scrie și „Plângerea de la ferma de ciuperci” care sună așa: „Avem sentimentul că suntem ținuți în întuneric. Din când în când vine cineva și împrăștie peste noi bălegar. Dar când ne scoatem capetele, ele ne sunt tăiate și ne sunt puse în conserve”.

Liderii buni nu se izolează și nu-i țin pe oameni în întuneric, cu bună știință, ci îi informează și îi includ în procesul de luare a deciziilor ori de câte ori este posibil. Fă-le cunoscut oamenilor cine ești și ce crezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.