Vocea cui primeaza ?

1
46

Preotilor anglicani li s-a cerut odata sa citeasca în timpul slujbei de Duminica, o proclamatie a regelui Angliei . Regele cerea tuturor sa participe la actiunile sportive care se desfasurau duminica..

Cei mai multi dintre preoti , au refuzat sa citeasca acest edict. Unul dintre ei însa s-a hotarît sa-l citeasca în auzul tuturor membrilor prezenti la închinare. Preotul a citit cu voce tare , cuvînt cu cuvînt porunca regelui ce-i îndemna pe toti locuitorii Angliei, sa vina la jocurile sportive de duminica. Apoi a continuat: ” Adu-ti aminte de ziua de odihna , ca s-o sfintesti si sa o petreci în închinare” !

Dupa ce a încheiat cu aceste cuvinte edictul regelui , a adaugat : ” Fratilor; v-am pus înainte porunca regelui nostru si porunca Dumnezeului nostru ! Va las libertatea sa judecati si sa hotarîti singuri , pe cine doriti sa-l ascultati ! Niciunul dintre cei prezenti n-a ales sa împlineasca ordinul regelui; ci toti au hotarît sa respecte Cuvîntul lui Dumnezeu !

Sunt decizii pe care si noi trebuie sa le luam în fiecare zi. Pentru noi, vocea cui va avea autoritate ? Pe cine vom asculta ?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.