Cum vei raspunde lui Hristos ?

0
77

Pentru carturarii si preotii de la templu, Domnul Isus a rostit o declaratie surprinzatoare : Adevart va spun ca vamesii si prostituatele vor intra în Împaratia lui Dumnezeu înaintea voastra ! Aceasta declaratie a Domnului Isus parea a fi de necrezut. Oamenii pe care Domnul i-a pomenit si la care facea referire, erau considerati a fi cei mai spirituali din Israel. Cu toate acestea El le spune ca vamesii si prostituatele le-au luat-o înainte.

Pentru acesti oficiali religiosi, religia lor i-a autoizolat de Dumnezeu. Ei aveau propriile traditii , aveau propriile reguli si ceremonii , de aceea nu mai aveau nevoie de Dumnezeu. Oamenii de la cealalta extrema a societatii n-aveau nimic din toate acestea , de aceia ei aveau cea mai mare nevoie de Domnul.

În viata acestor vamesi pacatosi a fost un moment cînd l-au respins pe Dumnezeu , dupa care s-au cufundat în pacat. Dar acum erau gata sa spuna “Da” lui Hristos , sa se pocaiasca si sa paseasca astfel în Împaratie. În cazul oficialilor religiosi acestia aveau pretentia ca au spus “Da” lui Dumnezeu , dar n-au fost gata sa-l primeasca pe Hristos în viata lor ramînînd afara.

Acestor fatarnici Domnul Isus le-a amintit de raspunsul pe care l-au avut fata de predica lui Ioan Botezatorul , spunîndu-le : ” vamesii si curvele l-au crezut pe Ioan , dar voi chiar si atunci cînd ati vazut acest lucru , n-ati luat aminte la cuvintele lui Dumnezeu ca sa credeti !

Schimbarea si intrarea în împartie, era la îndemîna si pentru acesti oameni religiosi , dar ei eru prea orbiti ca sa vada si prea surzi ca sa auda. De aceea n-au înteles ca invitatia la pocainta îi privea direct , iar Domnul Isus astepta si raspunsul lor, la fel cum îl asteapta si pe-al nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.