Credinta priveste dincolo

0
61

În una dintre calatoriile Sale, Domnul Isus s-a îndreptat spre Betania pentru a-l vizita pe Lazar si pe surorile acestuia Maria si Marta . Înainte ca Domnul Isus sa fi ajuns în casa acestora, Marta nu a pierdut nici un minut pentru a face toate pregatirile: A facut curatenie, a copt pîinea, si a pregatit toate mîncarurile pe care Domnul Isus le aprecia !

Se poate ca Domnul Isus sa fi ajuns mai repede decît se asteptau. Nu-i asa ca nici tie nu-ti place cînd musafirii asteptati vin mai repede decît timpul stabilit ? Esti în ultimile minute de pregatire îmbracat înca în hainele de casa aspirînd pentru ultima data covoarele dupa ce ai asezat totul pe masa si deodata auzi doneria. Musafirii asteptati sunt la usa ! Mai aveai nevoie doar de cîteva minute pentru un dus rapid si sa-ti schimbi hainele. Dar acum este prea tîrziu. Deschizînd usa , abia reusesti sa te scuzi spunînd : ” ar fi trebuit sa încep pregatirile mult mai devereme” !

Nu stim daca Domnul Isus a ajuns mai devreme decît stabilisera , sau a ajuns chiar la timpul potrivit, dar ceea ce stim cu siguranta este ca în timpul în care Domnul Isus a ajuns, mai erau înca multe lucruri de facut. De aceea Marata a continuat sa lucreze cu aceiasi fervoare. Si Maria lucrase în acelasi fel, dar cînd Domnul Isus a ajuns , a încetat orice activitate si s-a asezat sa-L asculte pe Domnul.

Marta a ramas însa în bucatarie lucrînd din greu ca sa pregateasca masa. “Oare cînd are de gînd fata asta sa vina sa ma ajute “; a oftat ea adesea ! Farfuriile , cratitile si usile de la dulapurile de la bucatarie au început sa zornaie tot mai tare. “Nu ma ia nimeni în seama “; zice Marta. De aceea cu fata plina de mînie a dat buzna în sufragerie spunîndu-i Domnului Isus : ” Doamne tie nu-ti pasa ca sora mea m-a lasat sa pregatesc masa singura ? Spune-i sa vina si sa ma ajute !

Cred ca Domnul Isus a întîmpinat-o cu un zîmbet larg, apoi i-a spus : Mart-o ; Mart-o ! tu te framînti si te îngrijorezi pentreu asa de multe lucruri ; un singur lucru trebuieste : “Maria si-a ales partea cea buna care nu i se va lua niciodata “!

Poti sa-ti imaginezi ce reactie a avut Marta dupa ce a auzit aceste cuvinte ? A fost socata , rusinata si complet nedumerita ! Ce-ar fi trebuit sa faca acum ? Oare sa lase cratitile cu mîncare sa arda în cuptor si sa vina s-L asculte pe Domnul Isus ?

Desi nu cunoastem restul povestirii nu putem presune ca Marta avea o credinta superficiala si numai Maria avea profunzime spirituala. Sa ne amintim ce s-a întîmplat atunci cînd Lazar a murit : Cu cîteva zile înainte, aceste surori au trimis pe cineva sa-L cheme pe Domnul Isus . Cînd Domnul Isus a venit în Betania, Marta I-a iesit înainte , în timp ce Maria a ramas acasa. Daca ai fi fost aici ; ea-I spune Domnului Isus , fratele meu n-ar fi murit. Nici un fel de resentimente în aceasta marturisire , ci o profunda dovada a credintei. ” Si acum stiu ca Dumnezeu îti va da tot ceea ce-I vei cere “!

Va rog sa luati în considerare ca Marta n-a spus : nadajduiesc, sau presupun, ci ea a declarat cu convingere : “Stiu “! În ciuda durerii si-a lucrurilor petrecute în vizita anterioara, ea a declarat: ” Cred ca esti Mesia, Fiul lui Dumnezeu care trebuia sa vina în lume”!

Ce marturisire de credinta ! Ea n-a fost afectata de resentimente sau de evidenta realitatii, ci a trecut dincolo de toate acestea avînd o deplina convingere despre cine este si ceea ce poate sa faca Domnul Isus, pentru ca todeauna credinta priveste dincolo !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.