MACEDONIA

0
10

Va transmit tuturor salutari în Numele Domnului Isus, din Macedonia!
Harul si pacea sa va fie înmultite. Binecuvântarile Domnului nostru sa se reverse peste voi toti care chemati si slujiti Numele Lui.
Asa cum v-am obisnuit, as dori mai întâi sa încep cu raspunsurile la …Va transmit tuturor salutari în Numele Domnului Isus, din Macedonia!
Harul si pacea sa va fie înmultite. Binecuvântarile Domnului nostru sa se reverse peste voi toti care chemati si slujiti Numele Lui.
Asa cum v-am obisnuit, as dori mai întâi sa încep cu raspunsurile la rugaciunile voastre astfel încât sa-L puteti lauda pe Domnul împreuna cu mine.

Probabil ca vestea a ajuns deja la voi, dar as dori sa o mai spun o data: în urma cu aproximativ o saptamâna am obtinut reînnoirea vizei pe o noua perioada de 1 an. Asa ca, dragilor, Domnul ne mai da la toti harul, si mie si voua, sa-L slujim înca un an pe pamânt macedonean. Asta înseamna înca mai are de lucru cu noi aici si nu pot decât sa Îi aduc slava.
De fapt tot ceea ce s-a întâmplat în aceasta perioada arata ca mai e atât de mult de lucru! Ceea ce s-a întâmplat pe aici poate fi cuprins într-un singur cuvânt: noutati.

În primul rând, proiectul nostru cu cantina pentru copii a fost întrerupt pentru o saptamâna. De fapt am încetat colaborarea în acest sens cu restaurantul care ne gazduia si, prin harul Domnului, am reusit sa închiriem un alt loc pe care, tot prin îndurarea si resursele Domnului, am reusit sa-l echipam cu cele trebuincioase unei cantine si pe care speram sa-l punem în functiune de saptamâna viitoare. Decizia aceasta de a ne muta aduce câteva schimbari majore: în primul rând cantina va apartine bisericii de aici si astfel vom avea posibilitatea sa provocam si mai mult biserica la slujire prin efectuarea de voluntariat: avem deja cele doua bucatarese, surori din biserica ce ne vor sprijini; cheltuielile pentru hrana speram sa se micsoreze, vom putea oferi copiilor un mediu crestin de lucru si speram ca influenta sa aiba un mai mare impact; vom putea folosi locul si pentru alte proiecte pentru copii. De altfel, speram sa reusim sa reîncepem cu proiectul de alfabetizare, imediat ce ne punem pe picioare. Tot ceea ce vad eu aici este mâna Domnului care ne împinge înainte în slujire si care ne conduce sa împlinim aceasta lucrare asa cum o vrea El.

În ceea ce priveste lucrarea ca si biserica, pe lânga faptul ca eu si Duska mergem în Demir Kapija, s-a format o alta grupa de evanghelizare a orasului Berovo. În urma cu doua saptamâni s-au împartit tractate si oamenii au fost deschisi pentru a le primi; s-au contactat familii care ne vor primi în casele lor pentru a învata Cuvântul Domnului. Sâmbata aceasta se planifica o astfel de întâlnire într-o familie. Dumnezeu a deschis si alte usi în alte satulete si localitati din regiunea orasului Berovo. Ne rugam Domnului sa ne dea întelepciunea, puterea si curajul sa întram pe acele usi pe care El le deschide.

De o luna de zile împreuna cu echipa pentru Demir Kapija, formata din crestini din mai multe orase, am început sa mergem si sa tinem ore pentru copii si pentru adulti în satul Radanje. Totul a început cu împartirea acelor pachete pentru copii de la Samaritan’s Purse. Oamenii au fost deschisi: o familie detinatoare a unui fost magazin, ne-a pus acel loc la dispozitie pentru a tine aceste ore biblice. Astfel ca în fiecare sâmbata la întoarcere din Demir Kapija, ne abatem si în Radanje (satul este la jumatatea drumului dintre Stip si Kocani). Cei care asculta cuvântul acolo sunt luati în fiecare duminica cu microbuzul si dusi la biserica din Stip.
Si alti copii dintre cei care vin la cantina au început sa vina la adunarile bisericii, în Kocani. Tatlises, al carui tata este dervis, a reusit sa se strecoare de câteva ori si sa participe la serviciile noastre. M-am rugat pentru el si când l-am vazut în biserica, m-am cutremurat toata. Înca astept ca Dumnezeu sa îi întoarca pe acesti copii împreuna cu parintii lor cu adevarat la El.

Am avut ocazia personal sa mai discut cu unele dintre vecinele mele despre Biblie si Dumnezeu. Nadajduiesc ca încet-încet prezenta mea în acest cartier de neatins îl vor face vulnerabil si deschis la Cuvântul lui Dumnezeu care este puterea Lui pentru mântuirea fiecaruia care crede.
Eu stiu ca toate aceste lucruri sunt raspunsul rugaciunilor, al lacrimilor, al ascultarii de Dumnezeu si mai presus de orice al îndurarii si suveranitatii Domnului cerului si al pamântului.

Probabil ca nici nu ar mai trebui sa va dau motive de rugaciune pentru ca întreaga scrisoare este un motiv de rugaciune si lupta înaintea Domnului. Rugati-va pentru fiecare lucru amintit aici caci Cuvântul Domnului nostru spune ca tot ce începe duce la bun sfârsit si am vrea si noi ca toate aceste lucruri începute sa poata fi prezentate înaintea Mielului la venirea Lui.

În Hristos cu toata multumirea, E. G.

MACEDONIA
Da o nota acestui articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.