Inimi pentru India

6
37

India este ceea ce vrei sa fie, dar nicicând ceea ce te-ai astepta. Acesta este numai unul din paradoxurile unei natiuni a paradoxurilor. Este o tara cu vegetatie luxurianta si deserturi aride, o natie care-si tencuieste zidurile caselor cu balegar si-si pavoazeaza acoperisurile cu antene prin satelit, o natiune care considera spiritualitatea mai presus de orice, dar abia observa efemeritatea vietii omului. Este o tara cu orase renumite în lume unde lumea traieste la sate.


Asa îsi introduce Jay Itzkovitz, redactorul sef al unui ghid detaliat al Indiei, cartea si cred ca are perfecta dreptate când afirma ca este o tara a marilor contraste. Cine a cunoscut India, cu adevarat? Caci India este un diamant cu multe fatete. Cineva ne-a spus de curând: “Cred ca n-o sa mai aveti soc cultural, ati fost deja de 2 ori, nu-i asa?” Nimic mai neadevarat. India este atât de diversa încât în mod sigur ca acum, când vom merge din nou, va trebui s-o redescoperim: noua si antica în acelasi timp, musulmana si hindusa, budista si jainista, candida si plina de durere.
Cei care nu au fost acolo nu stiu cum sa defineasca India, o tara a saraciei, a nevoilor acute, a bolilor teribile tropicale, a caldurilor insuportabile??? Da, dar nu numai atât. E un tablou incomplet. India nu este o tara saraca. Da, exista oameni într-o stare incredibila, sarmani, bolnavi de boli care au fost învinse în Europa în mare, dar exista si bogati si resurse economice deosebite. Unii spun ca saracia este provocata de problema demografica, care a scapat de sub control. Da. Dar, nici acesta nu este raspunsul complet. Raspunsul mai profund sta în departarea de adevaratul Dumnezeu, de Vestea Buna pe care a adus-o Isus pentru toti cei ce înseteaza. India parea sigura pe drumul pe care si l-a ales, caci are vocatia cautarilor spirituale. În rasaritul rosu, printre turnurile templelor milenare de la Gange, se zaresc zeci de închinatori încrezatori pe malurile batrânului fluviu, care asista la aceste ceremonialuri de mii de ani. Oamenii intra în apa pâna la brâu, iau apa în causul palmelor si o duc la frunte cu reverenta, sub privirile înlacrimate ale Domnului Isus, care a murit si pentru ei. Sunt sinceri si daca ar sti Calea adevarului, ar urma-o, caci ascultarea acestor guru care vin aici din când în când si a ritualurilor complicate le-a adus saracie, mizerie, deznadejde si teama.
Din cele scrise mai sus va dati seama de povara pe care o avem pentru India, una din principalele natiuni ale Ferestrei 10-40. Nevoia de misionari de aici este imensa. Dumnezeu a început sa-i cheme si pe români înspre aceasta natiune.
Suntem la cursurile unei scoli pentru misiune pe termen lung, care se dovedeste a fi deosebit de utila pentru noi. Ea ne furnizeaza pregatirea necesara si contactele de care avem nevoie pe câmpul de misiune.
Pe 16 iunie urmeaza sa plecam pentru o saptamâna la Istanbul într-o calatorie misionara scurta pentru a aplica unele din cunostinte referitoare la limba si cultura.
Cursul se încheie la 1 august, când vom reveni în Bucuresti.
Apoi, urmeaza sa plecam în India, la Varanasi în a doua jumatate a lunii septembrie. Practica este de cel putin 2 ani, dar, în realitate vom sta atât cât este nevoie pentru a genera o miscare de plantare de biserici.
Motive de rugaciune:
– pentru sanatate, fiindca Ligia are niste probleme de sanatate nu prea grave, dar care o împiedica uneori sa doarma bine
– pentru viziune pentru lucrare
– pentru saptamâna din Istanbul, sa putem învata tot ce doreste Dumnezeu sa învatam din aceasta experienta.
– Pentru a reusi sa gasim o echipa potrivita la fata locului

Multumim pentru rugaciunile voastre si suntem siguri ca ele sunt ascultate de Domnul secerisului.
E & L C

6 COMENTARII

  1. Mare este Domnul si mari sunt minunile Lui! si noi…ne inrtistam pentru lumea asta cand cei de acolo au nevoie de Dumnezeu si au mult mai multe nevoie ca si noi..asa mult mi-as dori sa pot sa slujesc si eu cumva…simt ca locul meu nu e aici…simt ca trebuie sa slujesc pentru Dumnezeu…

  2. M-am bucurat mult citind acest comentariu ,despre India.Mai mult sa aflu informatii despre misionarii romani de acolo.Domnul sa duca la bun sfarsit aceasta buna lucrare care a inceput-o cu voi in aceasta frumoasa tara care are nevoie de mantuire si e plina de asa de multa idolatrie.Domnul sa va fereasca de nenorociri sa va dea izbanda si sa lumineze in implinirea voii Lui .Ma rog pentru India si cred ca Domnul v-a ingadui sa ajung si eu acolo pentru a-l marturisi pe El,pana atunci binecuvantarea Domnului sa va insoteasca.

  3. India este o tar frumoasa mie imiplace mult de tot si vreau sa coletoresc acolo spre ca Dumnezeu sa va dea cat mai multa putere si tot ce va doriti si emisiunea care ati inceputo despre india sa va o tineti tot asa va rog eu mult de tot este superba tinetio tot asa va rog eu mult si mai mult informatii despre india va rog.pa vam pupat:*

  4. Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa va dea putere sa castigati cat mai multe inimi pentru Hristos, iar misiunea pe care ati inceput-o sa o duceti la bun sfarsit…multe roade pentru Dumnezeu.

  5. mi se bucura inima in mine si ma simt smerita cand vad ca sunt frati si surori care sunt gata sa jertfesca totul de dragul LUI. M-AM RUGAT DE MULTE ORI PT MRIAN SI LUIZA ,ma rog pt misionarii Indiei si stiu ca rodul va fi gata. De aceea va rog sa imi dati motive specifice de rugaciune pt Marian si luiza.
    isaia 42:1-12 cu toata dragostea
    de la Silvia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.