Ce este E3 Partners

2
63

E3Romania sau Parteneri în misiunea E3, este un proiect al Departamentului de Misiune al Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România. Acest proiect urmarește implicarea fiecarei biserici locale în Evanghelizarea celor nemântuiți si Echiparea fiecarui credincios, în vederea Extinderii Împarației lui Dumnezeu pâna la marginile pămîntului. Initialele celor trei slujiri specifice, în care dorim să fie antrenata fiecare biserică locală: “Evanghelizare” , “Echipare”, “Extindere” , au generat denumirea acestui proiect cunoscut sub numirea prescurtată ” E3″.

Imediat dupa revoluție , bisericile din România au avut o viziune și-o implicare majoră în Evanghelizare si plantarea de noi biserici. În multe biserici însă , acest foc misionar astăzi s-a stins. De aceea , evanghelizarea și misiunea, au fost încredințate unor slujitori specializați în aceste slujiri , care de cele mai multe ori împlinesc aceaste responsabilități fară a mai implica și biserica locală.

Pentru că Dumnezeu a încredințat aceste slujiri în mod concret Bisericii, prin acest proiect , dorim să conștientizăm fiecare biserică locală de acestă mare responsabilitate, să ajutăm dobîndirea unei viziuni cu privire la evanghelizare și misiune și să facilităm implicarea fiecarei biserici . Prin acest proiect nu se intenționează înființarea unei noi organizații creștine și nici colecționarea de fonduri, ci mai degrabă crearea unei mișcări spirituale care să antreneze fiecare biserică locală în Evanghelizare, Echipare și plantarea de noi Biserici , în vederea Extinderii Împărăției lui Dumnezeu.

Prin programul “Torța Misiunii” în anul 2005 , s-au desfașurat “Conferințe de Misiune în 40 de Biserici Baptiste din România. Aceste conferințe au prilejuit un eveniment deosebit în care au fost implicați toți membrii bisericilor locale. Am văzut cu ochii noștrii că și astăzi Dumnezeu are oameni și biserici care sunt gata să împlinească
” Marea Trimitere”, pregatiți să ducă Evanghelia în orice localitate din România și până la marginile lumii.

Pentru ca Torța Misiunii, care a fost aprinsă la aceste conferințe să nu se stingă și pentru a ajunge de la un eveniment , la o mișcare de misiune și plantare de noi biserici, am considerat că este nevoie și de un pas următor. Acest pas este proiectul “E3” prin care dorim să punem la dispoziția păstorilor , prezbiterilor, misionarilor și tuturor slujitorilor interesați de această viziune , calendarul de studiu ” Biserica Misionară”. Acest studiu este o pledoarie pentru Biserica Locală și cuprinde o perspectivă biblică asupra misiunii.

Subiectele sunt organizate avînd o temă săptămînală,sub formă de studii biblice, sau o tematica de predicare, pentru o perioadă de un an. Întrebările la care am dorit să răspundem prin subiectele propuse sunt : De ce o Biserică Misionară ? Ce evenimente motivează misiunea conform relatărilor Vechiului Testament ? Care a fost viziunea Domnului Isus cu privire la misiune ? Care au fost experiențele bisericii primare în misiune? Care sunt cele mai frecvente obstacole ce împiedică misiunea ? Si care sunt trăsăturile specifice ale unei biserici misionare. Deși s-au scris multe cărți cu acest subiect al evanghelizării si-al misiunii , studiul care îl propunem prezintă doua particularități si anume : 1. Misiunea este privită din perspectivă biblică; fiecare temă este de fapt exegeza unui pasaj biblic . 2. Misiunea este privită din perspectiva bisericii locale.

În vederea antrenării fiecarei biserici locale în misiune, chemăm toți slujitorii interesați indiferent de denominația evanghelică de care aparțin, să declare pentru biserica în care slujesc anul 2006 : “Anul Misiunii” și să destineze una dintre slujirile saptămînale ale bisericii acestui scop. În cadrul acestei slujiri se pot parcurge temele propuse în Calendarul de Misiune ca si un studiu biblic sau ca o tematica de predicare. Pe lînga un mesaj de misiune, se poate conduce biserica în rugăciune având același subiect, menționîndu-se de fiecare dată o altă localitate din județ , o altă țară sau un alt misionar, pentru care biserica să fie motivată să mijlocească.

La aceste întîlniri pot fi chemati să depună mărturie despre biruințele , problemele si înfrângerile lor, misionarii bisericii . Pot fi invitați misionari care au lucrat în alte țări să prezinte misiunea transculturală. Pot fi chemati cei plecați din biserică si care lucrează în alte țări să prezinte experiențele și problemele cu care ei se confruntă. Toate aceste recomandări sunt numai propuneri care pot fi înbunătațite și completate conform nevoilor și specificului fiecarei biserici locale.

În timpul acestui an de studiu ,dorim ca în fiecare biserică ce s-a alăturat acestui program sa se creeze o viziune pentru misiune, să se descopere baza biblică pentru misiune si să se aprinda focul misionar în inima fiecărui membru . Pentru a urmări progresul acestui program pentru Bisericile Baptiste și pentru toți cei interesați , în cadrul aceluiași proiect E3, vom organiza 6 conferințe misionare zonale. În sprijinul celor ce doresc să se implice deja în evanghelizare putem oferi ca si unealtă de evanghelizare ” Cubul de Evanghelizare si manualul de utilizare a acestuia, iar pentru cei ce doresc să studieze cum să se implice în evanghelizare, putem oferi cursul : ” Mobilizeză-ți Biserica pentru Marele Seceriș “.

În același timp chemăm toate organizațiile creștine să punem împreună toată logistica și resursele pe care le avem, pentru a ajuta Biserica locală la împlinirea acestei marețe slujiri.

Trăim într-un an hotărâtor pentru națiunea Română. Toata energia si toate resursele sunt cumulate pentru integrarea Europeana. Este oare biserica pregătită pentru a sluji în acest nou context? Pentru ca Biserica din România să aibă un impact în noul context European si pentru ca să-și împlineasca slujba de vestire a Evangheliei până la marginile pământului , vă invităm să vă alăturați aestei viziuni, pentru ca fiecare Biserica din România să fie ” O Biserică Misionară”.
Pastor Boingeanu Dan

Puteti găsi Calendarul de Misiune ” Biserica Misionară”, precum și fiecare subiect explicat succint pe pagina web : www.misiune.ro Pentru propuneri întrebări și corespondență, folosiți rubrica contact de pe aceiași pagină sau e-mail office[a]misiune.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.