Vesti din Republica Moldova

6
50

Dana Matosche

Cand Dumnezeu m-a chemat sa slujesc in Republica Moldova si eu am spus ,,da,, am avut multa pace in inima dar si teama sa las totul si sa plec intr-un loc strain. Nu am stiut ce binecuvantari mari are Domnul pregatite pentru mine aici…Dar acum cand umblu in aceste binecuvantari si traiesc experiente minunate ma bucur enorm de mult ca am spus ,,da,,. Totusi, nu as fi putut sa fac nimic fara ajutorul si sustinera voastra. Multumesc mult caci imi oferiti privilegiul de a-L sluji pe Isus Christos in Moldova!

Provocare la Misiune

Pentru aproape trei luni de zile am fost implicata in acest program. Impreuna cu alti douazeci de tineri am invatat cum putem sa-L slujim mai bine pe Dumnezeu prin metode noi, cum sa crestem spiritual, cum sa lucram intr-o echipa dar si cum sa sapam in gradina sau sa dormim in aceasi camera cu inca 8 persoane. Aceste trei luni au fost si ,,adaptarea mea la cultura,,

Poate nu sti ce iti rezerva viitorul dar sti CINE il pregateste!!!

Calatorind in satele din tara am avut ocazia sa invat multe lucruri despre cultura, limba si oameni. Nu cred ca se putea gasi un nume mai bun pentru acest program. Jumatate din timp este petrecut la Baza OM unde se studiaza intens si este o provocare ca intr-un timp destul de scurt sa inveti si sa studiezi lucruri diverse (studii biblice, lucrarea cu copiii, evanghelizare om la om etc ) iar apoi in saptamanile de misiune este o provocare sa pui in practica tot ce ai invatat.
E interesant cum Dumnezeu ne pune sa facem lucruri pe care credeam ca nu le vom face niciodata”¦Mie nu mi-a placut niciodata viata la tara si nu am crezut ca vreodata eu voi lucra in gradina, ca voi taia lemne sau ca voi lucra pe campul de porumb. Totusi in misiune am facut toate aceste lucruri, am fost uimita sa vad cum ajutand oamenii la lucrul lor noi putem arata dragostea lui Isus. Multi din oamenii carora noi le-am slujit in acest fel au dat Slava lui Dumnezeu si au fost deschisi pentru Evanghelie. Prin acest program li s-a vestit multor oameni Evanghelia, rugati-va pentru acesti oameni dar si pentru toti tinerii care au participat la program si acum sunt acasa in Bisericile lor.

Care este rolul meu in OM Molodva?

Vesti din Republica MoldovaIn fiecare an OM Moldova primeste diferite echipe de volunatari pe termen scurt care vin pentru o saptamana sau doua sa participe la evanghelizari sau programe. Cineva trebuie sa aiba grija de acesti oameni, de cazarea lor, de orientare culturala, de lucrarea in care vor fi implicati iar acea persoana sunt eu! Nu este o slujba usoara si este mult de munca mai ales din punct de vedere organizatoric, dar cred ca mi se potriveste si sunt foarte bucuroasa sa pot sa-L slujesc pe Dumnezeu in acest fel. Deci, va astept sa veniti, chiar daca pe termen scurt, in Republica Moldova ca sa lucram impreuna spre Slava lui Dumnezeu.

Kids Games- Lucrare prin Sport

40 de tineri crestini plini de entuziasm ajung intr-un oras”¦Care ar fi o metoda buna de a marturisi despre Christos unor copii care nici nu vor sa auda despre religie? Printr-o buna colaborare cu Bisrica locala si autoritatile se orgnizeaza Kids Games! Ce este acest program? Copiii sunt invitati la stadion unde sunt diferite jocuri distractive dar si de morala cu ei. Apoi, dupa ce ei au obosit, se fac grupuri mici de copii unde un lider are o discutie/lectie cu copiii despre Dumnezeu.

dana_matosche_moldova_copii.jpgIn aceste grupuri mici se leaga o frumoasa prietenie intre lider si copii si o noua sansa de a-L vesti pe Christos unul la unul sau de a raspunde pur si simplu la intrebarile copiilor. Dupa lectie, copiii impreuna cu liderii I-au pranzul acolo la stadion (placinte si suc ) iar apoi urmeaza diferite campionate de fotbal, volei, basket, sah sau ciclism. In 2005 la Kids Games Moldova au participat mai mult de 2000 de copii!!! Este o lucrare minunata dar care are nevoie de rugaciunile voastre!

Acesta este alt departament in care eu voi fi implicata. Rugati-va pentru multa intelepciune si o buna colaborare in echipa care organizeaza Kids Games!

Avem nevoie de sprijin in rugaciune.

Rugati-va pentru:

1.Moldova! Ca Dumnezeu sa lucreze in aceasta tara si sa o binecuvanteze.
2.Echipa OM Moldova. Pentru unitate, intelegere si o lucrare roditoare.
2.Domnul sa ma protejeze si sa ma tina in siguranta iar eu sa ma las folosita de El tot mai mult.
4.Suportul meu financiar.

Lauda Domnului pentru primele trei luni petrecute aici in Moldova! A fost un timp in care am invatat mult si chiar daca a fost greu, Dumnezeu a lucrat minunat in inima mea.

Am o Cutie Postala care asteapta Scrisori de la voi:
Operation Moblisation:
Dana Matosche
MD-2012 CP-2366
CHISINAU ““ MOLDOVA
matosche[at]yahoo.com

6 COMENTARII

  1. Dana eu cred ca ar trebui sa iti fie rusine pentru comportamentul tau in ceea ce priveste hainele pe care le porti,tu crezi ca mergind in capul gol la evanghelizari vei fi placuta Domnului Isus.Nu te-ai gindit ca daca vei aparea cu lant la git ca cateii si cu capul gol vei duce in ratacire pe acei oameni,si nu in rai.?.cuvintul Domnului spune ca umblati pina la marginea pamintului sa va faceti un prieten de slujba si apoi il nenorociti,acei oameni vor vedea imbracamintea ta si vor face si ei la fel crezind ca ceea ce fac ei este bine,si cind colo Domnul Isus Mintuitrul sufletelor noastre nu priveste cu bucurie la purtarea voastra necuvincioasa.Asa dar hai sa ne pocaim si sa ascultam de soapta Duhului Sfint si apoi sa umblam la evanghelizari.Sa nu patesti si tu ca fii lui Sceva care aveau numai permis de misionari din partea oamenilor ci nu din partea Domnului Isus,daca ai permis din partea Domnului Isus vei avea putere,daca nu vei fi lipsita de putere.Domnul Isus sa ne dea intelepciune cum sa ne purtam in fata Lui si in fata oamenilor.

  2. Buna!
    Domnul sa binecuvinteze lucrarea voastra. Eu am absolvit facultatea de Litere in Cahul. Acum lucrez ca asistent universitar la Universitate “B.P.Hasdeu”. Totodata, sint masterand a Universitatii “Dunarea de Jos” Galati la Programul “Managementul programelor si politicilor europene”. Acum , vreau sa va spun ca mi-a vorbit Domnul. El mi-a spus ca ce traiesc eu nu e decit desertaciunea desertaciunelor. Doresc cu toata suflarea mea sa ma inrolez intr-o astfel de lucrare. Nu conteaza, chiar de-ar fi si in Africa.Daca aveti ceva de felul acesta nu ezitati va rog. Va multumesc.
    Domnul sa va binecuvinteze!

  3. ma bucur cand aud cum a lucrat si cum lucreaza Dumnezeu!e minunat,ii multumesc pentru tine Dana esti o incurajare nu doar pentru Roro dar si pentru mine sunt fericita ca faci voia luiDumnezeu.

  4. asta-i prietena mea cea mai buna!!!!si sunt mandra ca o cunosc!!! Dana, esti o incurjare pt mine in fiecare zi!
    PS:Noi ne rugam pt tine si chiar daca esti departe sa stii ca suntem langa tine!!!(tinerii din Bis. Muntele Sionului Petrila!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.