“Adevarata sare” din Slatina

0
39

Slatina este un orasel de aprox 3ooo de locuitori în regiunea Transcarpatia, din Ucraina. Este una din cele zece localitati cu preponderenta- româneasca, din aceasta zona. Slatina este recunoscuta pentru minele de sare, spitalele si bazinele care folosind aceeasi resursa naturala , atrag bolnavii de astm pentru tratament din întreaga Ucraina.
Sarea în aceasta zona este binecuvîntata si blestemata în acelasi timp. Binecuvîntata de acei ce îsi cîstiga existenta coborînd în adîncul pamîntului pentru a o extrage, si mai ales de cei ce o prelucreaza si o comercializeaza. Dar este blestemata de soferii, care în timpul iernii si mai ales în vremea anotimpurilor ploioase îsi distrug caroseriile masinilor.
 "Adevarata  sare" din Slatina Acest fapt arata ca pentru orice binecuvîntare se cere un pret si niciodata nu pot fi toti multumiti !
Am avut privilegiul împreuna cu sotia mea si o alta familie de cînt?reti ,în aceasta primavara sa vizitez aceasta zona pentru o saptamîna de evanghelizare. Ne-am bucurat sa întîlnim romani care si-au pastrat limba si identitatea si care exceleaza mai ales prin harnicie si dorinta de a avea casa cea mai frumoasa. Am observat o adevarata întrecere între romanii din aceasta zona în realizarea arhitecturii si-a designului cladirilor. Daca unul dintre ei si-a facut o casa cu doua nivele si cu 20 de camere , vecinul lui îsi va construi una cu trei nivele si 25 de camere. Cel mai provocator pentru mine a fost designul gardurilor. Multe dintre acestea cred ca au valoarea unei case modeste aici în Romania.

Desi exista aceasta goana dupa frumos , am întîlnit multi oameni care nu au gasit satisfactia si multumirea sufletului lor în aceste lucruri materiale. Au cautat pe Dumnezeu si El le-a dat adevarata împlinire. Printre acestia se numara si grupul de credinciosi baptisti din aceasta localitate. Sunt în numar de aproape 50 de membri la care se adaoga copiii si adolescentii ce fregventeaza biserica.

Din anul 1998 în aceasta zona a început sa lucreze o familie de misionari plecati din Suceava. David si Rozi , C. Daca pentru ei începutul slujirii în aceasta zona a fost foarte greu. Au trebuit sa se mute de mai multe ori la diferite gazde si sa se adune pentru închinare într-o casa amenajata, Dumnezeu I-a binecuvîntat si anul trecut au inaugurat noua cladire a bisericii. O cladire moderna ce include casa pastorala si spatii pentru scoala duminicala si gradinita. Dumnezeu nu dispretuieste începuturile slabe; si lucrarea celor ce slujesc cu credinta si rabdare este binecuvîntata cu roada. În aceasta vreme lucrarea evangheliei s-a extins în alte doula localitati : Dibrova si Biserica Alba. În timpul saptamînii de evanghelizare am vazut suflete care cu lacrimi au pasit în fata bisericii marturisind ca vor sa-l urmeze pe Domnul Isus . Vazînd bucuria si schimbarea din viata lor mi-am zis :” ei sunt adevarata sare din Slatina”. O sare spirituala care prin marturia vietii lor ,sa opresca stricaciunea pacatului si sa dea gust acelei societati.

Rugaciunea si dorinta lor este ca din toamna acestui an , sa deschida o gradinita crestina. Familia de misionari mentionata are o inima deschisa pentru copii , au adoptat o fetita si doresc ca împreuna cu ea si alti copii sa-L iubeasca pe Domnul Isus din pruncie. În Slatina nu exista nici o alta gradinita nici chiar în programul scolilor de stat . Rugati-va lui Dumnezeu ca acest program sa poata fi împlinit si sarea spirituala din Slatina sa nu-si piarda gustul ! D.B

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.