Puretea exemplului

0
66

Un comerciant de articole de papetarie a încercat sa convinga un director al unei companii dintr-un anume oras , sa comande si sa cumpere de la el, cincisute de pixuri cu pasta. Cînd comerciantul credea ca a reusit sa-l convinga pe noul cumparator sa faca aceasta investitie si a început sa scrie comanda în facturier, directorul companiei l-a oprit deodata zicîndu-i: ” Opreste-te” ! Nu mai scrie nimic, pentru ca renunt la comanda !

Surprins de aceasta schimbare , comerciantul a parasit biroul directorului mînios.

Mai tîrziu seful comerciantului întîlnindu-l pe acest director l-a întrebat : De ce ai anulat comanda pentru cele cincisute de pixuri cu pasta, recomandate de angajatul meu ? De ce ? Angajatul tau a raspuns directorul, a discutat cu mine o jumatate de ora aratîndu-mi toate beneficiile pe care le pot avea folosind aceste pixuri. El mi-a spus ca folosind aceste pixuri pot sa-mi cresc chiar si profitul companiei, iar toti cei ce îi vor observa pe angajatii companiei mele folosindu-le, îi vor invidia.

Cu aceasta , a reusit sa ma convinga de calitatile pixurilor pe care le produceti si am acceptat sa-mi scrie factura pentru cincisute de pixuri. Cînd angajatul tau a început sa scrie factura, am observat însa ca el folosea un pix cu cerneala produs de o alta firma. El nu folosea produsele pe care încerca sa mi le vînda; de aceea am anulat comanda !

În viata, nu este nimic mai dezamagitor decît a spune un lucru si a face cu totul altceva. Este adevarata declaratia : “Ceea ce facem, vorbeste mai tare decît ceea ce spunem”! Oamenii astazi sunt obositi de atîtea reclame care nu sunt conforme cu realitatea. Sa luam deci bine seama ca nu cumva prin viata noastra spirituala, sa-i înselam pe cei care ne urmaresc, spunînd una si facînd alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.