Priveste întregul

0
41

Cînd Wayne Kraiss , presedintele Colegiului Southern din California,si-a început slujirea sa ca pastor în Wheaton, Illinois, a vizitat o noua membra a bisericii care tocmai emigrase în SUA, venind din Europa.

Dupa ce a petrecut un timp în familia ei, a descoperit ca aceasta sora avea multe probleme si era foarte bolnava. În rugaciunea pe care a facut-o la sfîrsitul întîlnirii, el a marturisit lui Dumnezeu toate aceste dureri , dar fara a avea speranta si nici o nadejde de schimbare a acestor conditii.

Urmarindu-i rugaciunea si expresia fetei, acea sora înainte de plecare i-a spus : ” Cînd eram mica si locuiam cu parintii mei în Germania, am întrebat-o într-o zi pe mama mea : “Ce înseaamna ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre bine “?
Mama mea tocmai facea un cozonac si în loc sa-mi dea un raspuns întrebarii mele mi-a întins o ligurita de bicarbonat de sodiu . Atunci cînd l-am gustat , a fost oribil !

Pentru ca nu întelesesem de ce mama mi-a dat sa încerc ceva ce avea un gust atît de rau , am întrebat-o : De ce a facut asta ? Ea mi-a zis : ” Asa ti-am raspuns întrebarii tale “! Apoi a continuat spunîndu-mi : “Am vrut prin aceasta lectie sa nu uiti niciodata ce înseamna : ” toate lucrurile lucreaza împreuna spre bine “!

Multe lucruri luate singure , spunea ea, nu au un gust placut . Dar cînd sunt amestecate împreuna cu alte ingrediente si-s coapte în cuptor , produc cel mai delicios cozonac .

Bicarbonatul de sodiu , singur a fost oribil. Amestecat însa în coca cozonacului todeuna este delicios. Si credinta priveste viata în acelasi mod : nu se uita la particularitati,ci evalueaza viata ca un întreg !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.