Rugaciunea aduce vindecare. La fel exista vindecare si în partasia crestina. Aceasta vindecarea este posibila deoarece prin rugaciune si partasie, intram într-o relatie corecta cu Dumnezeu si cu semenii.
În caretea sa intitulata :”Adevarata Închinare”, Anne Ortlund , a exemplificat aceasta stare de partasie, folosind un puternic contrast : Fiecare congregatie, a spus ea, are libertatea de-a alege una dintre cele doua obtiuni: Membrii bisericii pot alege sa fie ca niste bile de marmora adunate împreuna într-o punga de plastic ,sau ca niste boabe de strugure presate împreuna în acelasi teasc.
În primul caz singurul lucru pe care îl au în comun membrii bisericii este ca sunt adunati în acelasi loc, iar în situatia cea mai fericita atunci cînd stau împreuna în banci la închinare,se pot atinge unii de altii .
În cel de-al doilea caz însa , cînd credinciosii se aduna împreuna ca boabele de strugure, sub manifestarea prezentei lui Dumnezeu acestia pun împreuna ceea ce au primit, aducînd cea mai aromata jertfa spirituala.
Dupacum boabele de strugure atunci cînd sunt zdrobite formeaza vinul cel mai ales, tot asa si crediinciosii zdrobiti de cercetarea Ciuvîntului lui Dumnezeu si prezenta Duhului Sfînt se contopesc într-o singura jertfa. În acest caz fiecare devine o parte a întregului . Ceea ce daruie fiecare , este o contributie importanta pentru o jertfa unitara.
În biserica din care faci parte, membrii ce o compun se aseamana cu bilele de marmora; sau cu boabele de strugure ? Daca în închinare ne asemanam cu boabele de strugure, atunci putem întelege învatatura Domnului Isus care a spus : “Eu sunt Vita, iar voi sunteti mladitele”!
Ca mladite, noi depindem de butuc si trebuie sa ne daruim în dedicare deplina pentru El. Pentru a ajunge la aceasta contopire cu Dumnezeu si unii cu altii, în cazul în care sunt disensiuni, cineva trebuie sa faca primul pas pentru împacare.