Oile cele bune cunosc glasul pastorului

1
234

În caretea sa :”Psalmul 23 privit de un pastor”,Philip Keller , a povestit multe dintre experientele pe care le-a trait ca si crescator de oi. Într-o povestire , el a aratat ca oile pierd foarte repede mieii nenascuti, atunci cînd sunt speriate sau fugarite de cîini sau alte animale de prada. Într-o dimineata a gasit 9 miei ce înca nu ajunsesera la timpul în care trebuiau sa se nasca, în diferite zone ale staulului.

Sa vada aceasta scena a mortii , a fost un adevarat soc pentru un tînar crescator de oi. Resemnat însa si-a dat repede seama ca în timpul noptii un pui de leopard a speriat turma. Penru ca nu dorea ca asa ceva sa se mai repete, din acea noapte si-a facut un pat pe care l-a asezat într-un adapost si-a început sa doarma cu pusca de vînatoare sub perna chiar în mijlocul staulului.

La cel mai mic freamat si la cea mai mica agitatie a turmei , el se trezea, lua repede pusca de vînatoare ce era încarcata, îsi chema cîinele si era gata sa intervina în orice pericol, pentru a-si apara turma.

Dupa mai multe nopti petrecute în mijlocul turmei, a observat ca oile sale s-au linistit si pasteau în siguranta , pentru ca l-au vazut pe pastorul lor stînd todeuna în mijlocul lor.Prezenta pastorului a facut pentru turma , ceea ce nimeni si nimic altcineva n-ar fi putut realiza. Oile asteapta ca pastorul sa le pazeasca si sa le apere.

Un bun pastor îsi cunoaste oile, dar si oile îi recunosc glasul si-i acorda încredere !

1 COMENTARIU

  1. mda.este frumos sa aud,si sa ma simpt in pielea acestui pastor.dar iata ca ISUS CRISTOS nu avea nevoie de pusca,si EL chiar dupa oia acea moarta a mers pana in adancurile intunericului ca sa salveze oaia pierduta.ca ne spune CUVANTUL DOMNULUI,ca ISUS este PASTORUL celor morti si celor vii, am fost mort si ISUS a venit dupa mine.Acum sunt viu.Vedeti cat de frumos este acest pastor.A pazit oile ca mieluseii lor sa nu moara.DA este un dar de la DUMNEZEU sa ai o astfel de stapanire,de responsabilitate.CA tot CUVANTUL spune ca DOMNUL incearca inimile.Iata ca Pastorul KELLER a avut o misiune frumoasa.DOMNUL sa-l binecuvanteze cu pacea SA.AMIN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.