Nu poti glumi cu Dumnezeu

0
62

În vremurile biblice, numai a privi la slava lui Dumnezeu însemna moarte. Oricine ar fi încercat sa se apropie de Dumnezeu fara respect si cu nebagare de seama , platea acesta atitudine cu pretul vietii. Atuncii cînd scribii evrei au început sa scrie sulurile Scripturii, nici nu si-au permis sa scrie numele lui Dumnezeu.

Ce se întîmpla însa astazi ? Atît de multi îl batjocoresc pe Dumnezeu si-I iau numele în desert .

Am auzit despre un om din Florida, care în anul 2002, a mers la judecator cerînd sa i se aprobe sa poarte numele de “dumnezeu” ! Cînd judecatorul i-a spus ca cererea lui nu poate fi acceptata , pentru ca aceasta ar fi o blasfemie la adresa lui Dumnezeu, el a cerut sa-i fie acceptat numele ” eu sunt cel ce sunt” ! Acesta era numele sub care Dumnezeu s-a descoperit lui Moise la muntele Sinai.

Cînd a fost întrebat de ce doreste sa-si schimbe numele si sa fie numit asa cum pretinde, acest om a raspuns: am luptat în Vietnam si am facut multe lucruri rele si nimeni nu m-a pedepsit.

Apoi spunea el: Am omorît multi oameni si am dispus de viata lor ca “dumnezeu”!Viata sau moartea lor era la dispozitia mea. Daca nimeni nu m-a pedepsit si am putut dispune de viata altor oameni, atunci trebuie sa fiu “dumnezeu”!

El si-a facut o placa funerara cu vechiul sau nume pe care a asezat-o în iarba în gradina casei. Pe aceasta placa a scris : “Charles Walter, Haffey, nascut în 23 Sept. 1948 si mort în 21 oct 1968 în Vietnam.Sustinînd ca din acea zi este “dumnezeu” !

Cîta ratacire si ce îndrazneala necontrolata !

Ce groaznica va fi pentru el ziua cînd va sta în fata Dumnezeului Celui Viu si Adevarat si va trebui sa dea socoteala pentru ca I-a luatnumele în desert .

Inimile noastre sunt profund miscate de cei ce au avut de suferit în razboi, dar în orice situatie trebuie sa fim foarte atenti cum ne raportam la Dumnezeu si cum îi cinstim numele. Profetul Isaia spune: “Dumnezeu este de trei ori sfînt, de aceea trebuie sa ne apropiem de El cu reverenta si teama “!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.