Marturia dragostei este mai de pret pentru cel gresit

4
173

Norm Larson, a redat conversatia pe care a avut-o întrun desen animat , un copil numit Calvin, cu un prieten de joaca de-al sau , numit Hobbes . Calvin i-a spus acestuia : “Ajuta-ma sa împing masina afara din garaj, pentru ca nu pot s-o misc singur “! Hobes i-a raspuns :”Mai înainte de-a face ceva, ar trebui s-o întrebi pe mama ta, daca te lasa sa faci acest lucru “! Auzindu-i raspunsul Calvin a continuat : ” Daca o voi întreba pe mama, aceasta ar spune cu siguranta Nu ; iar noi nu vom mai avea un loc pentru joaca” !

“Daca n-o întrebi pe mama ta, cînd va afla vom avea probleme ; i-a raspuns Hobbes!” De fiecare data cînd ai spus asta, chiar am avut probleme ; l-a contrat Calvin , potolindul pe prietenul sau cu asigurarea : ” mamei nu-i pasa de ceea ce facem , atîta vreme cît nu stie despre cele petrecute “!

Stiti ce s-a întîmplat dupa aceea ? Dupa numai cîteva minute telefonul de la locul de munca unde lucra mama lui Calvin a sunat , iar conversatia a continuat cam asa : “Mama tu esti la telefon ? ” Aseaza-te; penru ca nu sa ti se întîmple ceva rau, am sa-ti spun ceea ce ni sa-a întîmplat “! Tu esti Calvin ? Dradul mamei ce-ai patit ? a întrebat nedumerita mama !

Mama ; ma jucam cu Hobbes si deodata am avut un accident !” Accident ” ? Esti bine fiul meu ; spune-mi repede ce ai patit ? Dar n-o sa ne bati si nici nu ne vei face nimica rau ? a cautat sa se asigure înca odata Calvin ! Nu-ti voi face nimic rau ; l-a linistit mama . Spune-mi repede ce-ai patit ?

Mama ; am împins masina afara din garaj împreuna cu Hobbes, si aceasta nu s-a mai oprit în parcarea din fata casei , ci a ajuns pîna în strada. Si ce s-a întîmplat ceva cu masina ? a întrebat curioasa mama . A venit un tir care n-a mai putut opri si s-a facut bucati , a raspuns Calvin ! Dupa cîteva clipe de tacere, mama i-a spus fiului : “Asteapta ca vin imediat acasa “!

Cînd era pregatit sa încheie conversatia, Calvin în ultimile cuvinte i-a cerut mamei : “Mama; înainte de-a ajunge acasa, as dori sa-mi mai spui odata : ” Calvin te iubesc “!

Aceasta declaratie “Te iubesc ” capata o valoare si-o semnificatie mult mai mare atunci cînd am facut ceva rau ; nu-i asa ? Cu toate ca nu meritam si am facut lucruri mult mai rele decît Calvin, aceasta-i si declaratia dragostei lui Dumnezeu pentru noi : Fiul Meu si fica Mea ; “Te iubesc “!

4 COMENTARII

  1. Personal cred ca aceste cuvinte simple “Te iubesc” in ziua de astazi sunt afirmate cu foarte multa superficialitate si in graba. Cuvintele acestea le adresam si indreptam, din pacate, doar catre cei care ne simpatizeaza, pe care-i iubim si-i stimam….in momentele minunate….dar ne este si mai dificil sa le adresam aceleiasi persoane, care, uneori ne jigneste, ne intristeaza. In asemenea momente, ne retragem, uitam sau chiar lovim cu multa ura si razbunare in cel, care greseste. Mi s-a intamplat sa traiesc o asemenea amaraciune, pe care o mai resimt si astazi…dupa un timp indelungat. Sfatul meu: daca dorim ca ceilalti sa fie sinceri, constienti de cuvintele si faptele lor, atunci, si noi sa fim PANA LA CAPAT sinceri, stabili, buni si constienti de aprecierea si sprijinul aproapelui nostru.

  2. iubirea inseamna iertare, iubeste-ti coplilul atunci cind greseste si asigura-l ca pedeapsa pe care uneori trebuie sa i-o aplici, nu ma refer la cea fizica , nu este o razbunare ci un mod de a-l face sa mediteze la ceea ce a facut gresit, imbratiseaza-l si vei vedea cum pedeapsa devine mai usor de suportat si benefica , dumnezeu sa va binecuvinteze.

  3. E un program foarte fain……….m ar interesa kt mai multe felicitari,sau maxime cu imagine ,adaugata.cred k puteti,pt incurajari,prietenie,………cu versete……..etc.Dzeu sa va binecuvinteze si sa va dea putere,intelepciune si calauzire in tot ceea ce veti face.POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE.SUCCES!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.