Împaratia zidita pri Duhul

3
92

Walter Marshal Harton, a scris despre experienta traita de un misionar care a fost delegat la Congresul International de Misiune din Madras din 1938. Întîlnirile de la acest congres au avut o puternica influenta asupra vietii acestui delegat. Cînd s-a întors acasa, acesta i-a îndemnat pe toti prietenii lui sa cumpere cîte un glob pamîntesc din plastic, pe care sa-l ia în mîna în fiecare zi si sa se roage pentru întreaga planeta spunînd : ” Faca-se voia Ta , precum în cer asa si pe pamînt !”

Ce soc cred ca a trait domnul Harton, cînd numai dupa cîteva luni a început cel de-al doilea razboi mondial ! Acest fapt ne arata noua ca nu-i posibil sa construiesti Împaratia lui Dumnezeu , folosind caramizile acestei lumi.

Este la fel ca si viata de pe fundul marii : Un oceanograf a spus odata : “este o mare descoperire sa observi viata de pe fundul ocenelor, dar este ceva cu totul deosebit sa stabilesti o relatie cu acest habitat si sa ajungi sa locuiesti în mijlocul lui !

La fel este si cu Împaratia lui Dumnezeu : Se poate sa ne-o imaginam în mintile si inimile noastre; dar pîna ajungem s-o zidim în realitate , este o cu totul alta experienta. Zidirea Împaratiei lui Dumnezeu este de fapt numai lucrarea Duhului lui Dumnezeu . Desi programul zidirii Împaratiei lui Dumnezeu uneori pare asa de lent, acesta se va desavîrsi. Într-o anume zi, voia lui Dumnezeu se va împlini pe pamînt, asa cum este împlinita si-n ceruri .

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.