Mai mult decît cele 10 porunci

0
42

Cele 10 porunci sunt minunate si sunt esentiale pentru viata societatii, dar nu sunt suficiente. Cînd Domnului Isus i s-a cerut sa spuna care este cea mai mare porunca din Lege, El n-a mentionat nici una dintre cele 10 porunci. El a citat o porunca noua ce include cele 10 porunci , fiind mai mare decît acestea : ” Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu toata inima ta …. si pe aproapele tau ca pe tine însuti ! Mat. 22:34-40

Nu este suficient sa tii numai cele 10 porunci. Acestea arata numai ceea ce nu trebuie sa facem. Pentru trairea crestina nu-i deajuns sa stim numai ceea ce sa nu facem. Pazind cele 10 porunci , vo dobîndi integritate morala. Ca si crestini însa, pe lînga integritatea morala trebuie sa aratam si compasiune si dragoste pentru cei din jur : “Puritate ” si “pasiune” acestea sunt cele doua dimensiuni ale vietii crestine.

Cele 10 porunci vor zidi în societate o moralitate înalta. Dar împlinind porunca data de Domnul Isus , vom zidi relatii puternice într-u cadru moral. Pentru aceasta , pe lînga integritatea morala crestinii trebuie sa aiba si o inima plina de dragoste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.