Mai exista o sansa

0
54

În anul 1908 , Arthur Rubinstein, un pianist polonez ce locuia în Berlin, a ajuns la capatul disperarii. Era singur, înfometat , cu mari datorii, iar cariera sa era în impas. În acele momente a crezut ca nu mai merita sa traiasca. De aceia a hotarît sa se sinucida.
Considera ca aceasta cale este singura solutie pentru a scapa de probleme.

S-a tot gîndit însa cum sa procedeze : Nu avea nici o arma de foc, nu avea otrava, iar ideia de a sari de la etaj i s-a parut nesigura. Se temea ca nu cumva sa ramîna în viata si apoi sa traiasca cu mîinile sau picioarele fracturate !

De aceea alternativa cea mai la îndemîna pentru a-si îndeplini planul ,a fost spînzuratoarea. A luat o curea de la roba lui de artist , a mers în baie , a luat un scaun si s-a urcat pe el. A legat apoi cureaua de un suport solid din perete , a rotit celalalt capat în jurul gîtului si apoi a rasturnat scaunul. Cureaua lui era însa putreda si s-a rupt imediat. Rubinstein s-a prabusit pe dusumea unde a ramas minute în sir plîngînd în hohot.

Dupa ce a ramas un timp în acel loc unde cazuse , s-a ridicat si a mers la pianul din camera sa continuînd sa plînga folosind acum si glasul pianului. Privind în jur a observat lucrurile dintr-o alta perspectiva si a trait o asa schimbare , ca si cum s-ar fi nascut a doua oara.
Pianistul,chiar daca mai tîrziu a ajuns celebru, n-a uitat niciodata ce a învatat din acea trista experienta. Deseori în melodiile pe care le-a compus dupa aceasta întîmplare spunea : “Iubeste viata! La bine si la rau ; iubeste viata fara rezerve !”.

Este oare vre-un dar mai maret decît a avea sansa sa traiesti viata ca si un reînviat dintre cei morti ? Acesta a fost darul pe care Domnul Isus i l-a dat lui Lazar . O viata noua !

Ca sa dovedeasca autoritatea sa asupra mortii , Domnul Isus a spus : ” Eu sunt învierea si viata, toti cei ce vor crede în Mine, chiar daca ar fi murit, vor trai. Aceasta este promisiunea pe care Domnul Isus ne-o face pentru aceasta zi : El este învierea si viata !

Asta nu înseamna ca nu vom mai avea inima frînta , ci aceasta promisiune ne asigura ca indiferent ce ni s-ar întîmpla , daca traim sau murim , avem certitudinea ca Cel ce l-a ridicat pe Lazar din mormînt, ne va da si noua viata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.