Lucreaza cu placere

0
47

Revista “Afaceri Nationale” a facut un sondaj cerînd cititorilor sa numeasca zece oameni din ultimii 200 de ani a caror slujire, a avut un impact asupra întregei natiuni americane.

Cei care au raspuns acestui sondaj au numit oameni ca : Edison, Bell si Ford. Fiecare dintre cei zece mentionati au avut companii a caror angajati numarau zeci de mii de muncitori. Fiecare a adunat si-a investit milioane de dolari, fiind angajati în sectoare de vîrf ale economiei: automobile, computere, sanatate sau comert.

Vîrsta medie a mortii a acestor influenti întreprinzatori a fost de 87 de ani. Cu toate ca au muncit foarte mult , au trait mai mult decît ceilalti oameni. Oamenii cei mai sanatosi sunt aceia care se bucura de munca pe care o fac.

Într-o zi de vara , spre seara, cînd Thomas Edison s-a întors acasa de la munca, sotia lui i-a spus : “ai muncit asa de mult , fara sa te fi odihnit ; trebuie sa iei o vacanta”! Dar unde sa mergem ? a întrebat el ! Hotaraste tu unde sa mergi ; i-a raspuns sotia . Cauta un loc unde sa fii singur si fericit !

Foarte bine i-a raspuns domnul Edison. ” Voi pleca chiar mîine spre locul acela ” ! A doua zi dis de dimineata, Edison s-a trezit si s-a dus în laboratorul său !

Unii oameni au acelasi simtamînt atunci cînd este vorba de slujba lor ! Ei nu sunt robiti de munca pe care o fac, si nici nu sunt acolo pentru ca cineva le-o cere. Acestia sunt gata sa lucreze oricît., pentru ca se bucura lucrînd si le place munca lor, mai mult decît orice altceva.

Folosesti în slujire cu placere si bucurie , talentele pe care Dumnezeu ti le-a daruit ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.