Libertatea eveniment sau binecuvîntare

0
51

În anul 1924, Simeon Bolivar , a condus revolutia de independenta a natiunii Peruane, de sub stapînirea Spaniola. Atunci cînd a fost proclamata independenta, el a fost chemat sa fie primul presedinte al acestei tari. Simeon Bolivar a refuzat însa aceasta propunere. El a spus ca datoria lui a fost sa aduca libertatea; sunt altii mult mai capabili care pot sa guverneze.

Noul guvern a dorit sa-l recompenseze însa pentru eroismul sau, oferindu-i un miloion de pesos. El a acceptat acest dar cu o singura conditie: A cerut ca la acesti bani sa fie adaugati cei oferiti din provincia sa si apoi sa fie folositi pentru a se plati eliberarea a 3.000 de sclavi din Peru.

Cînd a fost întrebat de ce a folosit banii care i se cuveneau pentru eliberarea altora, el a raspuns : “Este de putin folos sa se elibereze o natiune, daca unii dintre cetatenii ei nu se bucura de libertate”!

Eliberarea unei natiuni este un eveniment. Trairea unei vieti în libertate este o binecuvîntare. Noi gasim aceasta libertate în Hristos. Cît este de trist faptul ca desi El a adus eliberarea spirituala întregei lumi, mai sunt atît de multi oameni care înca n-au dobîndit-o !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.