Jertfeste-te pentru altii

0
53

Un tînar de 39 de ani numit Robert Mc. Fall, a fost descoperit cu o boala foarte severa: “anemie acuta aplastica” . În aceasta boala nu se mai produc celulele rosii de catre maduva osoasa.

Acest diagnostic anunta moartea lui în cel mult sase luni de zile, daca nu s-ar fi gasit cineva care sa-i ofere maduva osoasa pentru un transplant. Cu un astfel de transplant , ar foi avut sanse de vindecare toatala.

Sansa de a descoperi un donator al carui maduva osoasa sa fie compatibila era însa de unul la saizeci de mii. În aceasta situatie, el a cerut ajutorul familiei. Dupa analizele pe care le-au facut, s-a descoperit ca un verisor avea maduva compatibila.

Acesta însa a refuzat transplantul, desi nu exista nici un pericol pentru el. Mc. Fall , l-a actionat în judecata si i-a cerut verisorului sau sa fie gata pentru transplant. Dar judecatorul nu i-a dat cîstig de cauza. Chiar daca tribunalul a recunoscut ca refuzul verisorului nu este un un act moral , judecatorii nu-l pot forta sa faca aceasta donatie. Fara aceasta interventie, Robert Mc Fall, a murit la numai trei saptamîni de la pronuntarea sentintei tribunaluluii !

Considerînd ca acesta a fost doar un caz izolat, putem întelege ce se întîmpla într-o societate, care jertfeste tot mai mult pe altarul “Eului” .

Israelienii ce au lucrat la reconstructia zidului Ierusalimului pe timpul lui Neemia, au învatat importanta lucrului în echipa. Ei au reusit sa termine zidul , lucrînd împreuna. Asemenea Israelitilor si noi trebuie sa învatam sa cooperam în realizarea a ceea ce este bine.

Apostolul Pavel a spus : ” Nu cauta numai folosul tau , ci si pe cel al semenilor “! I Cor. 10:24. Noi suntem chemati sa lucram si sa ne jertfim pentru altii, asa cum si Domnul Isus ne-a aratat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.