Iubeste-ti semenii

0
188

Fara dragostea fata de Dumnezeu , iubirea aproapelui nu are sens ! De ce sa-mi iubesc aproapele ? Ati observat ca societatea a devenit tot mai secularizata, iar noi ne orientam tot mai mult spre noi însine ? Eu ; mie si pentru mine, sunt cuvintele cele mai frgvente întîlnite în vocabularul unora astazi. Si de ce nu ; daca cei mai multi nu accepta existenta lui Dumnezeu !

De ce sa caut înafara pe “cel dintîi” cînd pot sa ocup “eu” aceasta pozitie ! Atitudinea aceasta este întîlnita adesea, atunci cînd credinta scade.

Lucrul natural în experienta umana este sa ne iubim pe noi însine si pe cei care sunt o extensie a eului nostru ; familia, clanul, tribul ; si sa-i ignoram, sau chiar mai mult , sa-i dispretuim pe toti ceilalti.

Am citit undeva ca la populatia tribala cuvîntul folosit pentru om este acelasi cu numele tribului. De aceea membrii altor triburi , nu sunt considerati fiinte umane. Nu este nici o coincidenta ca printre triburile vînatorilor de capete din Amazonia, a omorî pe cineva din acelasi trib , este o “crima”. Dar a omorî pe cineva dintr-un alt trib , este simpla “vînatoare “. ! Acesta este gîndirea oamenilor primitivi . Cred însa ca aceasta gîndire nu se potriveste numai celor pe care noi îi consideram primitivi !

Este mai putin de un secol de cînd guvernatorii statelor din Vestul Americii , duceau o politica de extreminare a indienilor. Acestia erau considerati dupa modul lor de gîndire “salbateci” , ceva mai putin decît oameni !

Acesta-i comportamentul uman natural. Sa se iubeasca pe el însusi , si sa dispretuiasca pe strain ! Aceasta este atitudinea naturala ; dar nu trebuie sa fie si atitudinea celor ce au fost rascumparati prin Sîngele jertfei Domnului Isus !

Dumnezeu a pus pret pe viata noastra. Ne-a iubit cu o dragoste vesnica , chiar si atunci cînd noi nu meritam. De aceea El ne cheama sa împartasim aceasta dragoste cu altii. Si acesti “altii”, nu-i cuprinde doar pe cei din familiile noastre , din comunitatea, orasul natiunea ,sau chiar denominatia noastra. Iubindu-ti semenii , înseamna a iubi fara deosebire !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.