Generozitate

0
119

M-am amuzat de o povestire folosita de o universitate din Oregon, pentru a solicita suport financiar pentru studenti :

Cînd regele Siamului, a venit în America pentru o operatie de ochi, cu cîtiva ani de zile în urma, chirurgul american nu stia ce pret sa stabileasca pentru operatia pacientului sau de origine regala ! El îsi zicea : ” poate fi 1000 de dolari pentru a pastra o buna relatie cu acesta, sau 10.000 dolari, pentru ca sa dovedeasca ca operatia a meritat drumul lung facut de acesta, pîna în S.U.A.

Pentru ca nu stia la ce suma sa se hotarasca, cineva i-a sugerat sa întrebe pe avocatul regelui , care ar putea sa-i spuna suma potrivita. Zis si facut ! “Nici o problema ; a zis avocatul ” ! Regele este un om onorabil ;la fel ca tine. El stie sa aprecieze valoarea . De aceea este foarte simplu : ” trimite regelui o factura fara a-i indica pretul ” ! Scrie-i apoi lînga factura un bilet de mîna cu mentiunea :” Regele nu poate gresi ” !

Doctorul a facut asa cum i-a sugerat avocatul ! Nu dupa multe zile acesta a primit un cec de 75.000 de dolari .Chirurgului nu i-a venit sa creada cînd a vazut atîtia bani. Imediat i-a cumparat sotiei o blana de nurca, a comandat doua masini noi si a topit restul banilor într-o calatorie de trei luni în jurul lumii.

Cînd s-a întors acasa era obosit de atîta drum, dar fericit si împrospatat . Cînd a ajuns acasa si a deschis cutia postala , a gasit o scrisoare cu o factura de la avocatul regelui.

Nu avea nici o suma indicata , dar lînga ea era un bilet scris de mîna pe care era scris mesajul : Un doctor onorabil nu poate gresi ” !
Noi cui daruim cu mai multa generozitate ? Cezarului sau lui Dumnezeu ? Ce suma am scrie celor care ne-au slujit daca ar trebui ca noi sa alegem pretul ? Ce suma am scrie pentru Dumnezeu , Cel care ne-a daruit totul ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.