Istoria Torței Misiunii in Romania

0
38

Aprinderea Torței

“Am fost obișnuiți mult timp să primim! Acum Dumnezeu ne cere să dăm!”

Torța Misiunii a luat startul în București, în data de 15 Ianuarie. Ea este reprezentată fizic doar în mod simbolic. Totuși, dorința noastră este ca flacăra vie a Cuvântului lui Dumnezeu să aprindă în noi pasiune și compasiune pentru miliardele de oameni din generația noastră. Lansarea proiectului “Torța Misiunii” s-a făcut cu multă rugăciune și va continua prin rugăciune și credință. La conferința din 15 Ianuarie au participat tineri din bisericile baptiste din București. Au fost prezentate mărturii ale unor musulmani convertiți la creștinism, după ce aceștia au ales să trăiască în România. A fost amenajat un stand unde s-au oferit informații despre diferite regiuni și țări ale lumii. Fiecare participant a avut ocazia să achiziționeze fie un semn de carte cu o țară, fie o revistă de misune, o carte cu mărturii ale misionarilor, sau alte materiale folositoare dezvoltării unei viziuni.Mai multe țări ale lumii au fost reprezentate prin steagurile lor. Viziunea misiunii s-a extins astfel și în afara granițelor țării noastre. Punctul culminant al celor trei servicii de conferință l-a constituit prezentarea mesajului divin: “Pocăința aduce misiune atăt în România cât și în afara ei”. Torța misiunii se va întoarce la București în Decembrie 2005. În fiecare număr al revistei Ferestre spre Lume vă vom oferi informații și imagini din localitățile unde torța misiunii va ajunge, precum și motive de rugăciune specifice.

Torța misiunii la Giurgiu

Cu ocazia proiectului Torța misiunii am ajuns în data de 26 și 27 Îanuarie la Giurgiu, împreună cu fratele Alex Vlașin și cu o echipa de opt tineri. Imediat ce am ajuns în Giurgiu, biserica baptistă de acolo ne-a primit cu multă dragoste și ne-a asigurat atât găzduire, cât și hrană. Sâmbătă am avut în Giurgiu o conferință de tineret, ce a avut ca scop motivarea tinerilor pentru misiune. În cadrul acestei conferințe tinerii au fost provocați să se roage pentru oamenii care nu au auzit niciodată Evanghelia, să se dedice ca misionari sau să sprijine financiar lucrarea de misiune. Tinerii pe care i-am cunoscut au fost receptivi la mesaj, dar și dornici de a ajuta la extinderea Împărăției lui Dumnezeu în toată lumea. Duminică dimineața fratele Alex Vlașin a lansat aceeași provocare ca și sâmbată, însa de data aceasta el se adresa întregii biserici. Biserica a început să se roage pentru țările din fereastra 10- 40 și a contribuit financiar la ajutorarea bisericilor misiune de lângă Giurgiu. Duminică seara au venit să ne ajute în lucrare cei din echipa de închinare alături de fratele Emanuel Dejeu, care a avut un mesaj prin care a încurajat biserica să se implice în lucrarea de misiune. Atât tinerii, cât și adulții au fost deschiși la această provocare și și-au manifestat dorința de a face ceva practic pentru evanghelizarea lumii. Aș dori să mulțumesc tuturor celor ce s-au rugat pentru orașul Giurgiu și să vă încurajez să ne rugăm împreună pentru acest proiect Torța misiunii.

Torța misiunii în Alexandria

După București și Giurgiu, a treia destinație a torței misiunii a f o s t Alexandria. În zilele de 29 și 30 Ianuarie, 8 tineri din echipa de misiune, împreună cu fratele păstor C o r n e l Boingeanu au dus torța misiunii la Alexandria. Biserica Baptistă Emanuel, cu aproximativ 200 de membrii, este singura biserică baptistă din Alexandria.

Având în vedere că biserica din Alexandria are mai mult de 10 puncte de misiune în alte localități din Teleorman, în cadrul proiectului Torța misiunii am accentuat dimensiunea mondială a lucrării de misiune. În cadrul întâlnirii cu tinerii bisericii din
Alexandria, dar și din alte biserici din Teleorman, au fost adresate mesaje de procovare pentru implicare și susținere a lucării de misiune mondială.

Timpul de rugăciune de duminică dimineața a fost important, și biserica a fost provocată să susțină în rugăciune acest proiect și lucrarea de misiune. Angajamentul bisericii în acest sens a fost exprimat de păstorul local, care urmează să numească o persoană responsabilă cu acest proiect. În limita timpului disponibil, au fost comunicate mesaje prin film, scenete, standuri cu informații, afișe, prezentări powerpoint, și nu în ultimul rând, prin CUVÂNT.

Credem că Domnul a conștientizat și sensibilizat biserica din Alexandria cu privire la misiunea mondială și rolul bisericilor creștine din România în înaintarea Împărăției lui Dumnezeu până la marginile pământului. La finalul timpului petrecut cu biserica din Alexandria, concluzia păstorului local, și, totodată p r o v o c a r e a adresată bisericii a fost următoarea: “Am fost obișnuiți mult timp să primi m ! A c u m Dumnezeu ne cere să dăm!” Conștienți că NUMAI Domnul poate deschide inimile creștinilor din România pentru misiune, noi, cei din echipa de misiune vrem să vă mulțumim pentru susținerea în rugăciune a acestui proiect, a bisericilor în care ajunge torța misiunii, dar și a celor care duc torța.

–în curând și celelalte localități–

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.