07 Februarie

0
43

” Atunci Petru i-a zis : “Argint si aur n-am ; dar ce am, îti dau : În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoala-te si umbla!”L-a apucat de mîna dreapta ,si l-a ridicat în sus . Îndata i s-au întarit talpile si gleznele ; dintr-o saritura a fost în picioare , si a început sa umble.” Fapte 3:6-8

Binecunoscutul scriitor crestin , E. Stanley Jones, a afirmat ca o atitudine pozitiva fata de suferinta , conduce la o vindecare fizica mai rapida a celor ce sunt în covalescenta dupa interventii chirurgicale, accidente , sau oricare alta boala.

El a experimentat aceasta atunci cînd a trecut printr-un accident vascular cerebral , care i-a provocat o stare de paralizie, pe cînd avea vîrsta de 89 de ani. Desi aceasta paralizie a tinut cîteva luni, Dr. Jones a aratat todeauna o încredere deplina în faptul ca va fi vindecat prin puterea lui Dumnezeu.

În tot acest timp el s-a rugat continu si a chemat pe credinciosii din lumea întreaga sa i se alature în mijlocire , pentru ca Dumnezeu sa-i daruiasca vindecarea, pentru ca sa poata vorbi si sa mearga din nou . S-a format astfel un lant de rugaciune cu credinciosi din lumea întreaga care se rugau pentru el zi si noapte. În acest timp oridecîteori se trezea , indiferent daca era ziua sau noaptea, el cerea asitentei care îl supraveghea sa rosteasca împreuna cu el aceiasi porunca adresata de Domnul Isus slabanogului care a fost coborît prin acoperis: ” Stanley ; scoala-te , ridica-ti patul si du-te acasa !”

În timpul celor 5 luni petrecute în spitalul din Boston, Dr.Jones a folosit un casetofon pentru a înregistra progresul pe care îl facea zilnic în redobînditrea graiului, abilitate pe care a pierdusera dupa paralizie.

De fiecare data cînd era întrebat , el raspundea cu tot mai multa fermitate :”voi vorbi si voi umbla din nou !” Ca sa demonstreze aceasta convingere, în timpul de recuperare a dictat si-a înregistrat pe magnetofon, materialul care a stat la baza mesajului transmis prin cartea intitulata :”Divinul Da!”

Dupa ce a a fost externat din spital si a continuat pentru alte cîteva luni tratamentul recuperatoriu într-o zona muntoasa din Himalaia, Dr. Jones si-a recapatat abilitatea de-a merge fara nici un ajutor si de-a predica fara nici o urma a afectiunii anterioare.

Dupa aceasta încercare , el a umblat si- a predicat pîna în ultimile momente ale vietii , aratînd ca pentru cei ce se încred în Dumnezeu si au o atitudine pozitiva fata de suferinta , Dumnezeu aduce vindecarea.

Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma sa nu-mi pierd niciodata nadejdea în Tine ,iar prin credinta sa astept todeauna lucrari mari în numele Tau. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.