Flori spirituale

0
74

Floarea care împodobeste cadrul specific al Craciunului ” poinsettia ” este o planta specifica : Nu stiu daca cunoasteti care sunt regulile ce trebuie respectate pentru ca aceasta planta sa înfloreasca ?

Trebuie sa fie o alternanta foarte precisa între timpul de întuneric si cel de lumina; între atmosfera calda si cea racoroasa. Daca nu se respecta aceste conditii aceasta planta nu înfloreste .

Îmi imaginez cum florarii de pe tot cuprinsul tarii , au pregatit aceste camere racoroase ce poarta afisat pe usa mesajul ” Nu intrati “, în cea mai mare parte a zilei . Înauntru mii de plante verzi sunt pastrate în întuneric . În acest timp de întuneric ( cel putin 12 ore pe zi ) nuimanui nu-i este permis accesul înauntru . Lumina unei lanterne, a becului de la “Exit” sau chiar cea a farurilor unei masini ce trece pe strada , ar afecta frumusetea florilor de mai tîrziu.

Luînd în considerare specificul acestei flori , putem face o paralela deosebita : Sunt si în viata noastra acele vremuri de întuneric. Acele vremuri cînd ne luptam cu boala , amaraciunea , singuratatea si disperarea. Acele vremuri cînd ni se pare ca Dumnezeu este asa de departe. Dar si atunci ” Emanuel” “Dumnezeu este cu noi ” !

În acele momente însa , Dumnezeu are cea mai mare grija de noi . El este “Maestrul Gradinar ” care stie exact cît de mult trebuie sa fie frigul si întunericul pentru ca în viata noastra, sa ajungem sa avem cele mai frumoase flori spirituale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.