Fii disciplinat

0
51

Fostul antrenor al echipei de fotbal al statului Michigan, Dufly Daugherty, a povestit o întîmplare despre o lovitura de pedeapsa executata de unul dintre jucatorii acestei echipe, numit Dave Kaiser. Acesta urma sa execute lovitura de pedeapsa , si trebuia neaparat sa marcheze , pentru ca echipa sa sa cîstige meciul. Jocul a avut loc în Los Angeles , si cu golul marcat de acest jucator echipa sa a cîstigat cu 17-14 împotriva echipei UCLA.

Cînd Dave Kaiser, dupa marcarea golului, a venit la banca de rezerve a echipei sale sa primeasca felicitarile colegilor, antrenorul l-a chemat si i-azis : ” Dave ; am observat ca dupa ce ai lovit mingea n-ai mai urmarit balonul ! Cum se poate asa ceva ?

Kaiser a raspuns : ” Aveti dreptate ” ! n-am urmarit mingea. Eu am asteptat reactia arbitrului si-a întregului stadion. Mi-am uitat lentilele de contact la hotel ; si nu vedeam nici unde sunt stîlpii portii !

Antrenorul a fost socat si la început a devenit furios, pentru ca Kaiser nu i-a spus de lentilele de contact. Dupa ce s-a gîndit putin si-a schimbat total atitudinea. De ce sa nu bata lovitura Kaiser si fara lentilele de contact ? Acesta a fost un jucator disciplinat la antrenamente si a exersat multe ore. El stia bine unghiurile si distantele fata de poarta , chiar daca n-o putea vedea.

Întregul proces al executarii loviturii a fost programat în trupul si-n mintea lui , printr-un antrenament si-o disciplina zilnica. În acel moment cînd mingea a trecut printre barele portii , disciplina a învins !

Disciplina învinge todeauna ! Daca te urci într-un taxi în New York , si-i ceri soferului : ” cum sa ajung pe stadionul Yankee ? Sa nu te surprinda sa auzi : “exerseaza” ! “exerseaza “!
“exerseaza “!

Secretul reusitei este disciplina si practica (antrenamentul) . Aceasta este adevarat în orice domeniu : la scoala, la servici si se aplica si în slujirea spirituala si partasia cu Domnul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.