Exista o despartire

2
174

Un ziar a facut un sondaj printre cititorii sai , ca sa afle parerea acestora despre iad. Numai 4% dintre cei intervievati au raspuns ca ei merita sa mearga în iad. Altii 20% au raspuns ca stiu persoane care dupa felul cum traiesc , ar merita sa mearga în iad. În mare majoritate însa , 96% dintre cititori au afirmat ca ei merita sa mearga în cer !

Raspunsul exprimat la acest sondaj ne arata ca oamenilor nu le place sa auda despre pedeapsa lui Dumnezeu si mai ales sa aiba si parte de ea ! Acestora nu le place s-L priveasca pe Domnul Isus ca judecator. Pe de alta parte , nimeni n-ar dori sa-i sperie pe altii pentru ca acestia sa ajunga crestini de frica iadului ; nu-i asa ?

Cu toate acestea sunt pasaje ala Sfintei Scripturi care vorbesc despre judecata. Chiar Domnul Isus a spus ca atunci cînd va veni, va judeca lumea si-i va desparti pe oameni asa cum desparte pastorul oile de capre.

Oile vor merge la pasunile ceresti, pe cînd caprele nu vor avea parte de aceiasi binecuvîntare ! Dar de ce ar trebui oare ca oile sa mearga spre cer ? Domnul Isus continua sa explice scena acestei judecati , spunînd : ” Am fost gol si M-ati îmbracat, am fost flamînd si Mi-ati dat sa manînc ! Am fost bolnav si în temnita si ati venit sa Ma vizitati !

Urmarind declaratiile Domnului Isus , ne dam seama ca nu vom întelege îndeajuns judecata , decît atunci cînd întelegem ca aceasta este relationata cu ceea ce facem în fiecare zi. Fiecare dintre noi cred ca am fost nepasatori fata de saraci, bolnavi sau întemnitati. Cred ca am avut cu totii momente cînd am trecut pe alaturi atunci cînd cineva era ranit si avea nevoie de ajutorul nostru. Ca oi pierdute care au fost aduse la turma , trebuie însa sa fim constienti de harul care ni s-a oferit si sa fim gata pentru a-i sluji pe altii.

Am ajuns sa mergem pe calea cea îngusta prin credinta; dar cei ce sunt pe pasunea Domnului , nu trebuie sa astepte numai sa primeasca , ci trebuie sa fie gata sa si dea; slujindu-i pe altii cu generozitate.

2 COMENTARII

 1. cred ca 76 nu 96%
  🙂
  Oricum e trist ca si noi ca Biserica facem sondaje tot dupa foaie si asa ne evaluam, dar cel ce ne va evalua intr-un final si pe noi si pe ei este tot Iisus… si cum ne va gasi…
  ” cercetati-va pe voi… si vedeti daca mai sunteti in credinta”
  sa ne ajute Domnul sa ne evaluam bine si sa traim pt El!
  Amin!

 2. Despartirea intre cer si iad va fi. O spune Creatorul in Biblie. Dar oamenii nu vor sa priceapa (asa se manisfes-ta moartea spirituala) ca nu ei decid sa mearga in cer pt ca fac lucruri bune (isi doresc tot timpul sa fie bine…),ci acest lucru e posibil pt ca a intervenit Altineva pt a face posibil asta. Oamenii trebuie sa recunoasca pacatul lor si ca Cineva a platit pretul pacatului, murind in locul nostru…fara convingere personala, nu se obtine nimic…si daca se accepta acel Cineva, trebuie si urmat…ap.Toma spune:”Domnul meu si Dumnezeul meu…”, iar Domnul ISUS spune “Ferice de cei care au crezut, fara sa vada…”
  Rugaciunea care aduce mantuire este: “Doamne,ai mila de mine, pacatosul…ajuta-ma sa te intalnesc si sa cred ca ai murit pentru mine, pt pacatele mele !” iar credinta aduce pace, bucurie, speranta in ceea ce a pregatit EL: locul nostru in Cer !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.