Cioban sau macelar

0
237

Cu cîtiva ani de zile în urma, un grup de turisti care au vizitat Palestina, au trait o întîmplare amuzanta: Ghidul lor le-a explicat ca în Orient ciobanii merg todeauna înaintea turmelor lor, iar oile îi urmeaza pentru ca le cunosc vocea !. Cînd veti coborî din avion, veti observa acest fapt pretutindeni pe unde veti merge.

Încurajati de acel ghid, grupul de excursionisti ardea de nerabdare sa ajunga în Palestina , pentru a vedea frumusetea pamîntului Bibliei si pentru a învata din obiceiurile locului.

Spre surprinderea lor însa, cînd au coborît din avion si au ajuns cu autocarul la marginea unei localitati, au observat o persoana care mîna oile din spate si nu mergea înaintea lor asa cum li se spusese în avion. Surprins de aceasta situatie, ghidul a ramas fara cuvinte. A cerut sa se opreasca imediat autocarul, pentru a discuta cu aceasta persoana.

” Cum de mîni oile din spate si nu mergi înaintea lor ? l-a întrebat cu mare curiozitate ghidul . Mi s-a spus si aceasta am si observat în excursiile precedente , ca pastorii din Orient merg todeauna înaintea oilor si nu le mîna din urma !

” Aveti dreptate domnule ; i-a raspuns strainul. În zona noastra pastorii îsi conduc oile mergînd todeauna înaintea turmei ! Dar eu nu sunt pastorul acestei turme, ci macelarul care o mîna spre abator !

Exista o mare diferenta între interesul unui pastor si cel al unui maceler fata de turma. Pastorul este gata sa-si sacrifice viata pentru a-si cruta turma , pe cînd macelarul sacrifica turma pentru a-si întretine viata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.